In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, april 24, 2011

Vakantie bij het Gardameer (zaterdag 23.04.11)

Vrijdagavond hadden we al het nodige bij elkaar gepakt, zaterdagochtend dus eerst rustig uitgeslapen, uitgebreid ontbeten, de laatste spulletjes ingepakt en toen op weg om onze sleutel af te geven.
Voor het gebouw stond al een flinke file, dat was richting het zuiden, waar wij eigenlijk ook naartoe wilden rijden. We hadden bedacht dat het wel leuk was om de terugweg via de andere kant te maken. Even nagevraagd en dit bleek de normale paasdrukte te zijn, de dame zei ons dat we beter via Riva konden rijden, dus dat hebben we ook braaf gedaan.
Tot Riva was het ook vrij goed te doen, toen werd het ook daar vreselijk druk. Tja, iedereen moet door diezelfde straatjes en die staan al snel vol natuurlijk. Al met al hebben we over de eerste veertig kilometer 1 3/4 uur gedaan. Mijn zenuwen stonden daardoor behoorlijk strak (had niet lekker geslapen en hoofdpijn) en ik was dan ook niet echt gezellig vrees ik.

Gelukkig ging het even verderop weer een stuk beter, waardoor we weer normaal door kunnen rijden.

Paul had van de week al met een Duitser gesproken die wist te vertellen dat vanaf mei (in dit jaar al vanaf Pasen) tot en met september de snelheid op de wegen rondom het gardameer niet boven de 20-30 km per uur komt. Wij gaan er in die periode dus zeker niet op vakantie, dat is niets voor ons.
Voor de rest vind ik het zeker aan te raden.
Hoe het aan de andere oever is, durf ik niet te zeggen. Tirro is in ieder geval nog een stuk toeristischer en drukker dan dat het aan onze kant was, dus we vermoeden dat het daar nog een keer drukker is.
Aan onze kant kwamen ook overduidelijk voornamelijk italianen, want de kennis van het duits en engels was er erg gering. Wel erg lollig natuurlijk, want je bent echt aangewezen op het betere handen- en voetenwerk en dat zorgt ook weer voor vakantiestemming.

Wij hebben ontzettend van onze vakantie genoten en gaan nu nog even verder genieten van de vrije paasdagen. Daarna gaat het werkende leven weer beginnen.
Arriverderci!