In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, februari 05, 2012

Lekker weekendje, toch wel

Vrijdagmiddag begon het weer, ons weekend!
Paul moest natuurlijk nog wel gewoon werken, maar de rest van ons was lekker vrij. Sabine en ik hadden naar de sportschool willen gaan, maar ik was nogal in slaap gevallen en werd pas om kwart voor vier weer wakker. Oeps! Nou ja, er was in huis ook nog genoeg te doen, dus toen ben ik daar maar mee aan de slag gegaan.
´s Avonds lekker met z´n allen naar The Voice of Germany (de duitse variant dus van the voice of holland) gekeken. Alhoewel het natuurlijk oersaai is als er gemiddeld maar 1 liedje per kwartier gezongen wordt. Gelukkig kun je tussendoor op je laptop spelletjes doen. Vooral die enorme reclameblokken kun je zo mooi doorkomen.
Gezellig was het in ieder geval wel zo met z´n allen uitgebreid op de bank liggen.

Zaterdag eerst wat boodschappen gedaan en daarna snel met Sabine door naar de sportschool. Het was maar een uurtje, maar wel weer heel erg lekker. Paul moest ondertussen nog een probleem oplossen bij een klant van hem die in hetzelfde gebouw zit (en hij had nog wel z´n agenda helemaal vrij gehouden). Om half twaalf kwamen Paul, opa en oma ons weer ophalen. Toen snel langs de slager om de gebraden halve haantjes op te halen en daarna heerlijk met z´n allen zitten smullen. Broodjes, aardappelsalade en patat erbij en klaar was onze "broodmaaltijd".
Daarna skiën gekeken en gezellig zitten kletsen.
Opa en oma gingen zo tegen een uur of drie weer terug naar de camping en wij verder met weekend hebben.
Tegen half vijf werd Paul gebeld, dat er iets mis was bij Sport Fuchs..... Potverdrie en we hadden ons zo verheugd op een zaterdag helemaal alleen met z´n vieren. Uiteindelijk kwam hij zo tegen acht uur weer terug. Bah. Joris en ik hadden ondertussen al een kaas/uienstokbroodje op, Sabine wilde alleen maar fruit (die heeft helaas alweer die rotgriep of een aanverwante te pakken). Paul had nog een biertje moeten drinken, vandaar dat het zo laat was geworden.
Toen hebben we met z´n allen monsters vs aliens gekeken. Grappige film, niks bijzonders, maar wel geinig als familiefilm. Het blijft alleen heel ergerlijk al die reclame tussendoor. Natuurlijk wel op tijd naar bed gegaan, want de wekker gaat op zondag nu eenmaal om 7 uur omdat ik om 8 uur op het werk moet zijn.

Vanochtend begon al met prachtig weer, dus dat was super. Nadeel was dat ik daardoor geen zin had in het werk, maar goed, wat moet dat moet. De ochtend verliep eigenlijk heel lekker. Hans moest vandaag boven zijn, omdat Hermann ziek was geworden, dus ik had het rijk voor me alleen. Van alles kunnen doen, van cursusverkoop tot administratie, van mails beantwoorden tot even een stofzuiger en doekje door het buro halen. Voor ik het wist, was het alweer half een en konden we Joris naar de lift brengen, zodat hij weer fijn kon gaan snowboarden.
Tussen de middag een zalige kaiserschmarrn gebakken (jammer voor Joris dat hij er niet bij was) en lekker met Sabine buiten in het zonnetje gezeten. Sabine met haar koortshoofd flink ingepakt in de dekens, maar zo kon ze toch nog even wat vitamientjes meepakken.

Om iets voor drie uur belde Joris dat we hem op konden komen halen (hij zat op dat moment in de gondel) en kwam al stuiterend van blijdschap thuis. Ze waren maar met 2 cursisten geweest en hadden allebei zo´n beetje hetzelfde niveau. Leraar Thomas had toen besloten, dat ze naar een funpark gingen. Ze hadden dus heerlijk gesprongen en railslides gemaakt. Joris had van Thomas nog een compliment gehad, dat hij nog nooit zo´n jonge jongen had gezien die al railslides kon maken. De kleine man was dus supertrots!

Paul had ondertussen een lekkere hachee gekookt voor het avondeten en ik heb er nog spinazieknödel bijgemaakt. De hachee is niet helemaal dik genoeg geworden, maar dat was met de knödels erbij totaal geen probleem. Het wordt dan gewoon een dunne vleessaus met die broodballen er in. En lekker dat het was!!!!
De rest van de hachee dikken we wat in (nee we hebben hier geen ontbijtkoek, dus we konden het hier niet mee indikken) en eten we morgen met gekookte aardappels en gekookte groene kool. Ook niet verkeerd :-)