In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, februari 09, 2012

sport & taart

Twee zaken die ik allebei leuk vind.
Had nooit gedacht dat ik dat van het eerste ooit zou zeggen :)

Gistermiddag zijn Sabine en ik weer lekker samen naar de sportschool geweest. Ik heb m´n borstspieren, triceps en buikspieren gemarteld, terwijl Sabine weer fanatiek aan het kickboxen is geweest. Sabine heeft ondertussen vreselijke pijn in een kuitspier, ze heeft het gevoel dat deze gescheurd is doordat ze te fanatiek is geweest. Niet best natuurlijk, maar goed, we wachten morgen nog maar even af en dat moet haar kuit maar eens gemasseerd worden.

Ik ben vandaag begonnen met deel 1 van een taart voor een grote klant van Paul. Er moet een skischoen gemaakt worden, met het logo van de zaak er op. De cake (een zogenaamde white chocolate mudcake) heb ik ondertussen gebakken. Nu nog hopen dat ik de goede vormen heb gekozen, zodat ik niet nog meer moet bakken. Er gaat als vulling frambozenjam in komen en dan wordt het geheel voor het bekleden strakgetrokken met witte chocoladeganache. Als dat allemaal gebruikt wordt, zit er alleen al een kilo!! witte chocolade in verwerkt.
Hopelijk gaat wat ik heb bedacht ook allemaal lukken. het is na zo´n tijd toch weer even wennen met de soort cake die ik gebruik en hoe ik de opbouw het beste kan aanpakken. Een normale, zware cake is eigenlijk het handigst, maar dat vind ik zo saai en die witte chocoladecake smaakt zo ontzettend lekker.

Zogauw ik foto´s heb, zal ik ze natuurlijk hier laten zien.