In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, augustus 24, 2012

Thuis blijven, Ostseekust, Zukunftzentrum

De volgende dag heeft het tot ca. 6 uur ´s avonds geregend en zijn we gewoon een dagje heerlijk thuis gebleven. Dat is in zo´n leuk oud stationnetje helemaal geen straf!
We hebben heerlijk gelezen, naar de vogeltjes gekeken, een trein-dvd bekeken, treinboeken bekeken, lekker gegeten en ´s avonds konden we nog even lekker naar buiten.
Eventjes een kleine wandeling door/langs het graanveld gemaakt.


Ondanks dat je op de achtergrond wel continu geruis van de snelweg, die ook niet zover weg lag, hoorde, ligt het stationnetje echt in een oase van rust.
Wat ons opviel was de vele wind die er waaide. Geen idee of dat altijd zo is, maar het zorgde er regelmatig voor dat het een stuk kouder aanvoelde dan het was. Maar daar hebben ze vesten voor uitgevonden, dus ook geen probleem!

De volgende dag wilden we de oostzeekust eens bekijken en reden naar de vissersplaats Wismar. Op zich een ontzettend leuk en erg toeristisch plaatsje, maar toen we zo´n 5 minuten uit de auto waren, begon het van lichte regen naar een flinke stortbui te veranderen en dat wilde maar niet over gaan.
Dus nadat we eerst een broodje vers gebakken verse vis hadden verorberd, besloten we om nog verder naar de echte kust te rijden. Daar waaide het weliswaar hard, maar was het wel droog.
Lekker langs de zee gelopen en daar een hele hoop kwallen gezien.
(zoek de kwal)
 Later zijn we ook nog een tijdje op de pier geweest, daar waren een aantal vaders met zoons aan het vissen en hebben we nog de vangst van een heel leuk visje meegemaakt. Het leek wel een klein soort zwaardvisje en dat beestje had me toch een scherpe tanden! Zoonlief mocht zijn vinger er best insteken van z´n vader, maar de jongen was toch wat wijzer en deed dat maar niet. Bijzonder was ook dat het vlees van het dier een beetje groenig was. Volgens de man komt dat voor bij snoeksoorten (als ik het me goed herinner tenminste).
 Natuurlijk ook even een foto in facebook stijl ;-)...
 En deze twee lijken toch wel heel erg op elkaar als je het mij vraagt.

Ook dit was ondanks het wat minder mooie weer een heerlijke dag. Uitwaaien aan het strand vind ik heeeeeerlijk!


De dag daarna gingen we naar het zogenaamde Zukunftzentrum, wat vlakbij Bantin zou moeten zijn. Nou ja, laten we zeggen dat we blij waren dat we niet waren gaan lopen, want het was best nog een stukje rijden.
Het Zukunftzentrum zou volgens de brochure de natuur met techniek en toekomst combineren.
Natuurlijk hadden ze de een of andere prachtige europese prestigieuze prijs gewonnen (dat krijgen altijd projecten die op zich fantastisch zijn, maar tot mislukken gedoemd zijn) en het idee van het park was ook mooi. Alhoewel we heel eerlijk moeten zeggen, dat Paul en ik het gevoel hadden dat de vroegere Flevohof hier misschien wel als voorbeeld had gediend.


Gelukkig zijn wij met z´n viertjes dol op bloemetjes en beestjes, want van techniek viel hier weinig te zien.
Wel twee leuke onderaardse gangen waar het wortelstelsel van bomen zichtbaar gemaakt wordt.
We hebben nog een heerlijk hapje gegeten in het restaurant dat gerund wordt door een wat zenuwachtige, maar heel erg lieve mevrouw en dat ligt in het conferentiecentrum waar ook weer een leuke tentoonstelling te vinden is. Voor liefhebbers van natuurleerpaden is dit echt een heel erg grote aanrader. We betaalden voor z´n viertjes € 18,- en hebben er met gemak vrijwel de hele dag doorgebracht. Misschien wat jammer is dat er buiten ons nog maar 2 tot 4 andere bezoekers waren en dat er heel veel van het terrein ondertussen erg verwaarloosd is. Het is dan ook zo groot dat de vier medewerkers die we hebben gezien dit nooit alleen kunnen onderhouden en zoals gezegd dat is zichtbaar.
Ach ja er waren ook een aantal vijvers waar we libellen, kikkers en waterlelies hebben gezien en natuurlijk ook een van onze favoriete diertjes. We konden het niet laten daar een foto van te maken.