In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 29, 2014

Ziek, zwak en ..... eten :)

Vrijdag bleven zowel Joris als Sabine thuis, want er heeft hier thuis een buikgriepje toegeslagen.
Ook ik voelde me alles behalve goed, dus we hebben veel op de bank gelegen met z´n drietjes.

Desalniettemin moest er eten gemaakt worden.
Voor tussen de middag werden het mijn ondertussen befaamde parmezaanse kaas-gedroogde uitjes broodjes:
 
Lief hè?

Het avondeten had Paul gekozen en dat werd zelfgemaakte pizza met kipfilet en paprika. En eerlijk is eerlijk, we zitten door onze pizza stenen ook qua consistentie van de bodem niet ver van de smaak van de pizzeria af. Als je dan bedenkt dat je bij de pizzeria zo´n 11 euro per pizza betaald, dan kun je je voorstellen dat onze eigengemaakte pizza nog een keer beter smaakt!

Vrijdagavond lekker met z´n viertjes bank gehangen en gekeken naar The Voice of Holland. We blijven hier grote fans van Sjors en Sietske. Al vanaf het begin heb ik voorspeld dat die twee de finale kandidaten zijn. Ben benieuwd of ik gelijk ga krijgen.

Toen was het alweer zaterdag. Eerst hebben we nog behoorlijk boos moeten worden op Joris, want z´n mentaliteit ten opzichte van z´n huiswerk is echt vreselijk. Als hij zo doorgaat, dan blijft hij gewoon keihard zitten. Nou, daar zitten wij dus niet op te wachten.

Daarnaast hebben we weer genoten van het heerlijk zonnige weer. Het klopt natuurlijk voor de meter niet dat het deze tijd van het jaar nog steeds zo relatief warm is, maar omdat we er toch niets aan kunnen doen, genieten we er maar van.

´s Middag zijn Sabine, Joris en ik boodschappen gaan doen, terwijl Paul nog hard aan het werk was. Sabine had namelijk laten weten, dat ze toch wel erg veel zin had in gourmet. Haar geluk is, dat ik uit 2013 nog geld tegoed had van de belastingdienst (en dat wordt hier gewoon cash door de postbode bezorgd..., kun je je in NL niet voorstellen) en we weliswaar het grootste gedeelte naar de privé rekening hebben gestort (toch weer 2 maanden hypotheek), we een beetje als extraatje hebben gereserveerd.

Deze avond dus genoten van gourmet.

En zoals onze traditie het ondertussen vereist, kijken we vanavond weer naar de muziekdocumentaire op Nederland 3. Vanavond over Jett Rebel. Eerlijk gezegd weten we niets over deze jonge muzikant, dus we zijn super benieuwd.
Blijkt een hagenees te zijn, dat is natuurlijk alleen maar in z´n voordeel :)

Ik wens jullie ook een hele fijne avond!