In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, december 04, 2014

Alleen op pad

Vandaag stond weer in het teken van het huishouden, want als je vrienden er zijn, wil je natuurlijk zo min mogelijk van dat vervelende werk doen. Paul heeft zich ook wat slagen in de rondte gewerkt, zodat hij alleen morgenochtend nog maar wat voor klanten hoeft te doen.
Gelukkig was de klant die hij voor vrijdagmiddag had ingeplanned heel aardig en vond het absoluut niet erg om de afspraak naar volgende week te verschuiven. Als er ineens onverwacht vrienden voor de deur staan, dan moet je daar tijd voor maken. Fijn!!

Sabine was vandaag al om iets na drie uur thuis en moest meteen aan de slag met haar huiswerk. Ze is voor tekenen nog steeds met het project "Farbe" (kleur) bezig en daarvoor hadden ze vandaag weer foto´s gemaakt en die moest ze natuurlijk eerst bewerken voordat ze ze in kon sturen. Morgenochtend moeten ze voor de lerares klaar zijn, dus dat was even flink doorwerken.

Paul heeft Joris uit school gehaald, waardoor die al om 4 uur thuis was (als hij met de bus moet, dan wordt het al snel kwart over vijf) en ook snel aan z´n huiswerk ging.

Om kwart voor zes zaten we aan tafel, want Sabine moest vanavond nog naar een toneelvoorstelling met school. We hadden vandaag varkensfilet uit de oven met broccoli en aardappelkroketjes. Simpel en lekker. We hebben nog de helft van de varkensfilet over, dus daar moeten we binnenkort maar iets mee doen.

Tegen kwart voor zeven vertrok Sabine naar Kufstein. De eerste keer dat ze zo´n "lang" stuk ´s avonds alleen rijdt, maar ze was gelukkig niet zenuwachtig. Haar vader des te meer :)

Iets over half negen kwamen vriendjes Patrick en Yvette binnenstappen en we hebben alvast heerlijk zitten kletsen. Afgesproken dat we elkaar morgenmiddag weer zien en dan kijken we wel wat we gaan doen. In ieder geval morgenavond met z´n allen eten en als ik het goed heb begrepen van Paul, wil hij graag Turks koken. Dat vinden wij helemaal niet erg!!

Ondertussen is het half elf geworden en zijn onze vrienden weer naar hun appartement en Paul is naar bed. Ik wacht nog even tot Sabine thuiskomt, horen hoe ze het gehad heeft.