In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 15, 2015

Pre-party en we zetten de bloemetjes buiten

Gisteren was hemelvaartsdag en daarom heerlijk een vrije dag. De kinderen hadden zich allebei uit de voeten gemaakt, dus Paul en ik hadden ´s middags het rijk alleen.
Joris was bij vriendje Marc om lekker een paar uur samen Minecraft te spelen. Het weer was niet heel fantastisch, geen probleem. We hadden ook nog even een klein beetje zon tussen de regenbuien door en zijn meteen even buiten gaan zitten.
Sabine was naar vriendin Mischa in het Zillertal. Volgende week donderdag gaan Paul en Sabine (en Mischa met haar moeder) naar München om de finse band Lapko te bekijken.
Dus moest er een pre-party komen. Oftewel: de dames gingen de hele dag muziek draaien (Lapko natuurlijk) en over de band kletsen. Helemaal toppie!

Voor het avondeten hadden Paul en ik dus zelfgemaakte pizza bedacht, want je weet bij dit soort dingen natuurlijk nooit wanneer de kinderen precies thuis komen en of ze dan nog wel honger hebben. Joris was er gezellig met het eten, maar Sabine kwam inderdaad pas ruim na etenstijd (en met volle buik) aanzetten. Geen probleem, de overgebleven pizza aten we vandaag gewoon als lunch.

Vandaag was voor de kinderen en mij lekker een ADV dag, die vanwege de hoeveelheid water die vrijwel de hele dag uit de lucht viel, voornamelijk binnen werd doorgebracht.
Paul moest gewoon bij klanten langs en kwam vanmiddag thuis met 14 geraniums. Die hadden Tonny en Carolien van Haus am Brixenbachl overgehad en mochten wij hebben. Superlief toch! We zijn snel een paar plantenbakken gaan halen (tja, die hadden we niet meer) en hebben ze in de balkonbak gezet. Het ziet er meteen leuk uit.

Voor de rest tekent deze dag zich ook door regen en wolken. Als avondeten hadden we een eenvoudige fu yong hai. Zalig en eigenlijk niet eens zo heel veel werk.
Waarvoor heb je een restaurant nodig als je zelf veel lekkerder kan koken?

Vanavond gaan we lekker lui een beetje internetten of tv hangen. Fijn met z´n viertjes genieten van het samenzijn.
Fijn weekend iedereen!