In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, mei 22, 2016

20.5. - 22.5.2016 koud en zonnig

Afgelopen vrijdag begon de dag koud. Zo koud, dat we meteen na het opstaan de kachel hebben aangestoken!
Daarna de kinderen geholpen om hun eten voor school klaar te maken. Joris nam een hamburger mee (broodje met ijsbergsla, zelfgemaakt hamburgertje, ketchup en komkommer), Sabine had niets nodig, omdat ze weer kookles had, dan eet ze daar gewoon.
Vanwege het koude weer zelf in huis aan de slag geweest, onder andere biologische citroenen met zeezout in een weckpot gedaan.

.
In mijn kookboek 15 minuten keuken van Jamie Oliver worden in bepaalde recepten ingelegde citroenen gebruikt. Die recepten wil ik graag eens nakoken, maar wij kennen dat hier niet, dus zelf maar aan de slag gegaan. Over een maand kan ik ze als het goed is gaan gebruiken. Ik ben heel benieuwd. Ondertussen staat er ook al een flinke laag vocht in de pot (volgens recept moet ik die aan gaan vullen met water) en worden de citroenen als het goed is lekker zacht.
Vrijdagavond aten we lekker door Paul gemaakte nasi met door mij gemaakte satésaus. Smullen!

Zaterdag was het heerlijk weer. Joris ging met vriend Christian naar het zwembad en de rest van ons ging lekker naar Salzburg. Daar waren we ook al een tijdje niet meer geweest, dus daar hadden we wel zin in.
 
Heerlijk rondgewandeld, tussen de middag bij de japanner gegeten. Heel erg jammer, daar gaan we niet meer eten. De eerste keer dat we er gegeten hadden, was het erg lekker, maar dit keer viel het erg tegen. Ook zijn we nog bij de leerwinkel geweest om een nieuwe leren jas voor Sabine te kopen. De vorige had ze in de trein laten liggen en helaas had niemand hem afgegeven. Gelukkig had ze nog genoeg spaargeld, want zo´n jas is natuurlijk niet gratis.
Ook de bonbonwinkel werd door Sabine met een bezoek vereerd en daarna zijn we weer lekker naar huis gereden. Bij de M-Preis in Kirchberg hebben we nog vlees ingeslagen, zodat we het hele weekend kunnen bbq-en :)
Tegen half zes kwam Joris thuis van het zwembad, zo rood als een kreeftje.
We hebben heerlijk gegeten en vervolgens lekker genoten van het heerlijke weer.
Joris bedacht dat hij zondag ook wel wilde gaan zwemmen, maar voor het naar bed gaan moesten we hem van top tot teen insmeren, want hij had toch wel veel last van z´n huid.

Vanochtend heeft Joris zijn vriend maar een sms gestuurd dat het zwemmen vandaag niet ging, hij heeft erg veel last van z´n zonnebrand. Dus hebben we hem weer lekker dik ingesmeerd, in de hoop dat hij morgen naar school niet al teveel last meer heeft.
Paul en ik besloten dat het een mooie dag was om te gaan wandelen, dus dat hebben we ook gedaan. We zijn op tijd vertrokken, zodat we op de warmste tijd van de dag weer thuis zouden zijn.
Hieronder een kleine foto-impressie.













 Hier was ons mooie idyllische picknickplekje, van het wandelpad af en bij een beekje.


Toen we thuiskwamen vond ik gelukkig nog een beetje vanille-ijs in de vriezer. Daar wat diepvriesaardbeien en melk bij en smullen maar van een heerlijke koele milkshake!

Dan ga ik nu maar weer op het terras genieten van het mooie weer, want morgen schijnt het weer slecht te worden. Temperatuur niet boven de 14 graden (dinsdag niet boven de 8 graden) en beide dagen tussen de 16 en 20 mm regen :(
Hebben wij even mazzel dat het weekend zo mooi is!