In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 18, 2016

dinsdag 17.5 en woensdag 18.5.2016

Na onze vakantie moesten de kinderen natuurlijk gewoon weer naar school en het afgelopen weekend hadden we vanwege Pinksteren ook weer 2 extra vrije dagen. We hebben heerlijk genoten van deze dagen, ondanks het feit dat het weer niet erg mee wilde werken.

In de groentenkist zit momenteel wel erg veel sla, dus we hebben wel wat moeite dit allemaal weg te werken moet ik zeggen.
Gisteren aten we tussen de middag een salade (ijsbergsla, tomaat, geraspte wortel, lente-ui, ei) met zelfgemaakte kip-kerriesalade.
´s Avonds weer een salade (zucht) met aardappeltjes uit de oven met knoflook en citroentijm en daarbij een flinke hamburger met kaas.
Hiermee sloten we ook meteen weer de vrije dagen af. Er moest weer op tijd naar bed gegaan worden, zodat we ons bed om 6 uur ook weer uit konden komen.
 
Vanochtend werden we wakker met de belofte van lekker weer. En de dag werd inderdaad prachtig met een stralend zonnetje. Allebei de kinderen kwamen om half twee thuis (voor Sabine heel vroeg) en Sabine bleek voor de test van Rechnungswesen (handel) een voldoende gehaald te hebben. Weliswaar maar net goed genoeg, maar goed is goed en het is het vak waar ze het meeste moeite mee heeft, dus wij zijn er superblij mee (ze had er ook hard voor geleerd).
 
Ik had uit de groentenkist nog zo´n 500 gram rabarber liggen en daar we geen zin hadden in weer tot moes gekookte rabarber, heb ik het dit keer in stukjes gesneden en met suiker in een mooie weckpot (speciaal hiervoor gekocht) gedaan. Als het twee dagen heeft gestaan, gaan er wodka en een vanillestokje bij, want dit gaat zelfgemaakte rabarberlikeur worden!

Op de foto´s niet te zien, maar het is een twee liter pot, dus we hopen er uiteindelijk ook 2 liter likeur van te kunnen maken. Deels om zelf op te drinken, deels om weg te geven.

Natuurlijk hebben we vandaag ook regelmatig buiten in het zonnetje gezeten, want de weersverwachting voor morgen biedt alweer regen....
Verder heb ik een flinke berg was weggewerkt en een hele grote stapel pannenkoeken gebakken. We vonden namelijk biologische melk op datum, dus die moest wel meteen verwerkt worden. Van een kilo bloem, 4 eieren, een snuf zout, bakpoeder en 2 liter melk heb ik pannenkoekenbeslag gemaakt en vervolgens pannenkoeken gebakken. Morgen staat er een pannenkoekentaart als avondeten op het menu (behalve veel sla zat er dit keer ook een grote zak spinazie bij, heerlijk!), de kinderen mogen als ze willen ook pannenkoeken mee naar school en de rest verpak ik morgen, zodat het de vriezer in kan. Altijd handig als je geen zin hebt om te koken.

Verder aten we vanavond tagliatelle met een kip-groenten-pestosaus en als toetje zelfgemaakte warme vanillevla (jawel ook daar ging een liter afgeprijsde biologische melk doorheen). In de groentensaus kon ik mooi de restgroenten van de groentenkist van de afgelopen week kwijt, nl. een halve koolrabi, 5 radijzen, 1 lente-ui, een halve flinke prei en van deze week een zakje met veldsla. Dit geheel heb ik opgebakken en vervolgens in bouillon gestoofd, daarna gepureerd en op smaak gebracht met een potje pesto, het sap van een halve citroen en wat gemalen hazelnoten. Erg gesmuld en zo ook een flinke hoeveelheid groenten binnengekregen.

We hebben voor de saus maar 1 kipfilet gebruikt, de andere 3 kipfilets heb ik gekookt, zodat we die kunnen gebruiken als broodbeleg of ergens verderop in de week een keer voor het avondeten of misschien een middagsalade.

Na het avondeten zijn Paul en ik nog een stukje gaan wandelen, want van dit mooie weer moeten we natuurlijk wel gebruik maken :)