In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, mei 23, 2016

Brrrrrrr en muffins

Toen ik vanochtend opstond (een stuk later dan de rest, want ik had van 4.15 - 6.15 uur geen oog dicht gedaan en mocht van manlief lekker blijven liggen) leek het er bijna op dat de weersvoorspellers ongelijk zouden krijgen met hun regen en 14 graden. Jammergenoeg kregen ze toch gelijk want de lucht trok steeds verder dicht en de grijzigheid nam de overhand.
 
Je kunt nu ook goed merken, dat het in huis nog niet warm van zichzelf is, want de temperatuur viel snel zodat we tussen de middag de kachel toch maar weer opstookten. Dat gekregen hout blijft toch hartstikke fijn! Natuurlijk zette ik weer een flinke pot thee, zodat zoonlief bij thuiskomst zijn buik weer warm kon drinken en daarna heb ik muffins gebakken van speltmeel, suiker, muesli, gemalen hazelnoten, 1 flinke appel, bakpoeder, melk, olie, koekkruiden en een schepje pruimencompote. Altijd lekker!

Dochter kwam weer scheldend uit school. De lerares voor de vakken BVW (economie) en RW (handel) had van de directeur een schriftelijke vraag gekregen hoe het kon dat de klas van dochter zo slecht scoort voor die vakken en wat ze daar aan denkt te gaan doen. Dus de lerares gooit dat onmiddelijk de klas in: "wat denken JULLIE daar aan te gaan doen?". Als de leerlingen dan vragen wat ze er aan kunnen doen, dan volgt de standaard riedel: "jullie moeten meer leren en als dat niet helpt huiswerkbegeleiding gaan volgen". Uhhhmm dat doen we al, wij weten niet meer wat we kunnen doen, wat gaat U er aan doen? Nou, niks dus, het is allemaal de schuld van de leerlingen.
Dochter is na de les naar de lerares gegaan, om haar idee te vertellen zonder dat de rest van de klas daar getuige van is (om de lerares te helpen) en vertelt dus dat het misschien een goed idee zou zijn als de lerares zou proberen om dingen op een andere manier uit te leggen en dat bij veel mensen (in ieder geval bij dochter) de standaard "aanmoediging" "als jullie je best niet doen ga je nooit slagen" alleen maar averechts werkt en de lerares misschien beter kan zeggen "als jullie goed je best doen, gaat het vast lukken". Helaas mocht dochter haar zin niet eens af maken, want de lerares draaide zich midden in de zin om naar iemand anders. Toen werd dochter dus kwaad en heeft gezegd dat de lerares natuurlijk niet kan verwachten dat ze haar best doet, als er niet eens moeite wordt gedaan om te luisteren naar haar opmerkingen. Arm kind, ze probeert echt te helpen en krijgt (weer eens) stank voor dank van een leraar/lerares.  Ik vraag me echt af van wat voor planeet die leraren hier komen hoor, wil een leerling echt haar best doen, wordt ze alsnog de grond in getrapt/compleet genegeerd. Echt walgelijk!
Ik heb al gezegd dat ze hiermee dan toch maar weer naar de mentor of de directeur (heb je eigenlijk ook niets aan, is ook alleen maar bezig met mooi wezen) moet gaan. Pfff nu moet ze nog dit jaar afmaken en dan nog 1 jaar volhouden, dan heeft ze als het goed is haar gymnasium diploma (als de leraren van de vakken waar ze moeite mee heeft tenminste hun best doen om te helpen....) en kan ze eindelijk gaan studeren. Dat idee is ook het enige dat haar nog op de been houdt.

Gelukkig konden we haar een beetje blij maken met het avondeten: varkenshaas gemarineerd in citroensap, harissa en olijfolie. Dit eerst aangebraden en vervolgens in de oven gegaard met in de oven gebakken aardappels met verse rozemarijn, zout, peper en knoflook, daarbij een salade van romeinse sla, radijs, wortel en komkommer.
Ook wilden ze graag nog een troost-toetje en dat werd griesmeelpap.
Nu fijn een beetje op de spelcomputer spelen om een beetje tot rust te komen.
Zoonlief kijkt lekker YouTube filmpjes (hij heeft vanmiddag al op de spelcomputer mogen spelen) en ik denk dat ik ook maar eens een YouTube filmpje ga kijken. Ik heb best zin in een leuk kookprogramma :)