In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, november 25, 2015

Zo gebruikt u de sleutelkaart :-)

Sinds vorige week dinsdag zorgen we voor de kat van de buren. Per slot van rekening zorgen zij altijd voor onze cavia´s, dus nu kunnen we mooi wat terug doen.
Maar een kat is toch echt lastiger dan een cavia. Zo nu en dan komt ze gewoon niet terug ´s avonds, waardoor je je toch altijd afvraagt of er niets gebeurd is. Gelukkig staat ze dan ´s ochtends weer te miauwen, want ze heeft altijd honger!

Verder kreeg Sabine fijn nieuws: voor haar proefwerk economie had ze een prachtige 2 (8 voor Nederlanders) en dat voor een vak waar ze meestal maar met moeite een 4 (6 dus) voor haalt. Misschien is het haar eindelijk gelukt om de goede manier van leren te vinden.

Ik ben ondertussen hard bezig met het maken van een informatiemap voor onze gasten. Begonnen ben ik echter met een handleiding "hoe kom ik met mijn sleutelkaart in de garage" en "hoe kom ik in de vakantiewoning met mijn sleutelkaart". De vorige keer waren er arabieren en toen moest mijn collega midden in de nacht naar Brixen komen, omdat ze niet snapten hoe ze de sleutelkaart moesten gebruiken. Volgens hun werkte het ding niet. Nee, als je probeert de berging in te komen, dan kom je natuurlijk niet in je appartement. Dus heb ik foto´s gemaakt van de paal voor de garage en van de huisdeur. Natuurlijk heb ik ook foto´s gemaakt met hoe je je kaart ervoor moet houden. Volgens mij zou het dan moeten lukken, want ik zie het ook niet bepaald zitten om midden in de nacht m´n bed uit te moeten, simpelweg omdat mensen zoiets niet begrijpen.

Daar komt ´ie, de garage:




en hier de huisdeur:




Nou, als dat niet duidelijk is, dan weet ik het niet meer.