In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, november 30, 2004

Overpeinzingen

Hoe dichterbij de emigratie komt, hoe meer ik over bepaalde zaken ga nadenken.
Zoals ik al vertelde, zijn we nu een stuk actiever op zoek dan voorheen en nu blijkt toch dat het best moeilijk is om een keuze te maken.

1 van de zaken die wij het liefst anders willen, is de hoeveelheid tijd die we met elkaar bezig kunnen zijn. We zouden gewoon het liefst een zaak samen aanpakken, gewoon omdat we dat prettig vinden.
Aan de andere kant ben je dan gewoon simpelweg afhankelijk van die ene zaak en de kans dat er dan iets niet gaat zoals je het wilt, is weer vrij groot.
Nadeel verder is dat Paul zich nogal op Tirol focust en dat ik vooral ga voor goedkoop (als we een huis kunnen kopen met een hele lage hypotheek dan hebben we gewoonweg minder inkomsten nodig om rond te kunnen komen).
Voor alletwee is wat te zeggen, en tegen beiden ook.

Wat ik wel een voordeel vind, is dat je op internet een schat aan info kunt vinden. Zo zijn er allerlei satellietfoto´s vrij te bekijken, waardoor je de omgeving van het door jou gekozen huis aan een kritische blik kunt onderwerpen zonder dat je er meteen hoeft te zijn geweest.
Zo hoef je niet naar een huis toe te gaan om bijvoorbeeld te zien dat de plaatselijke vuilstort precies tegenover het huis ligt, of dat het huis pal aan de Autobahn ligt.
Nu hoeft het geen van tweeën een groot probleem te zijn, maar als jij graag midden in het bos wilt wonen, is dat ontzettend belangrijk!

Zo ga je dus ook steeds beter bepalen wat voor jou belangrijk is en dat kan voor de uiteindelijke keuze echt gigantisch uitmaken.