In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, november 24, 2004

Camping Pachten?

Al die advertenties van pensions enzo die te koop of te huur staan, zorgen ervoor dat we weer heel veel over ons oostenrijk avontuur praten.
Zo vonden we in ons Oostenrijkse weekblad dat er een camping te pacht staat in het gebied waar wij graag heen willen. Weliswaar geven ze de voorkeur aan Unterlander, maar die moeten er dan ook nog wel op reageren!
Toen we begonnen te fantaseren over het leven in Oostenrijk hadden we het er over dat we best wel een camping zouden willen runnen. Nu weten we ondertussen dat dat bepaald niet simpel is (al was het maar omdat de vaste klanten vaak ontzettende zeurpieten zijn) maar toch.
Gisteravond al flink gediscussieerd hierover en we zijn er zeker nog niet over uitgediscussieerd. Behalve het feit dat we cijfers moeten weten (behalve de pachtprijs natuurlijk ook de omzet en meer van dat soort), moeten we ook zeker weten dat we zoiets echt willen!
Paul is daar op dit moment positiever over dan ik, ik zit nog erg te twijfelen. Het voordeel van een camping is wel weer dat er gewoon meer geld inzit dan in een klein pensionnetje dus dat je wel gewoon samen kunt werken en dat niet 1 van de 2 buitenshuis moet gaan werken. Dat is voor ons wel een ontzettend positief punt dus dat nemen we zeker mee.

Nadeel van deze specifieke camping is dat ´ie niet heel dicht bij de pistes ligt. Eigenlijk is de ligging niet zo heel best wat dat betreft, de camping ligt echt buiten het dorp. Het uitzicht is fantastisch en de staat van onderhoud helemaal niet verkeerd. Voordeel is dat we tenminste veel te praten hebben en dus niet teveel tv hoeven te kijken ´s avonds


Wat ik eigenlijk aan iedereen zou willen aanraden die emigratieplannen heeft, is om een abonnement te nemen op een plaatselijke krant. Een weekblad is wat dat betreft ideaal.
En het blijft natuurlijk ook heel erg van belang dat je de plaats waar je graag naartoe wilt in meerdere jaargetijden leert kennen. Het kan er in de winter of in de zomer ontzettend mooi zijn, maar dat is echt maar een klein deel van het jaar!
Verder moet je ook goed blijven bedenken wat je ervoor opgeeft.
Er zijn erg veel mensen momenteel die NL willen ontvluchten in verband met alle negatieve zaken die er de laatste tijd gebeuren en dat blijft toch niet echt een goede drijfveer. De kans dat je dan giga heimwee krijgt of uiteindelijk een verkeerde keuze maakt is heel groot.
Dus ook nog even wat moreel gepraat: Denk alsjeblieft goed na voordat je gaat! En dat iemand anders een bepaald gebied fantastisch vind en zich daar heel goed voelt, betekent niet dat JIJ je daar ook heel goed gaat voelen.

1 Comments:

At 09 augustus, 2013 12:52, Anonymous Anoniem zei....

Hallo Beste Petra;
Ik zelf ben touringcarchauffeur/reisleider bij Oad Reizen geweest en loop al jaren lang met de gedachten naar oostenrijk te vertrekken. Simpelweg omdat ik me eigenlijk meer dan nederlander voel zeg maar.

Het lijkt me leuk om met jullie in contact te komen en wellicht dat we elkaar over en weer kunnen helpen om stap voor stap ons gezamenlijke doel als het ware te bereiken.

Wellicht dat je zo vriendelijk wilt zijn, om het contact uit te breiden via de normale manier zeg maar en wel via gewone mail. Mijn mail adres is l.dulos@kpnmail.nl

Gaarne je reactie tegemoet ziende, Vriendelijke Groetjes.

Louis Dulos

 

Een reactie posten

<< Home