In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 29, 2004

sinterklaas, wie kent hem niet....

sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zwarte piet


Zo, vanochtend alweer een hele rits gedichten gemaakt. Morgenochtend als Joris naar school is, ga ik aan de suprise beginnen. Ik ben bang dat het niet iets heel spectaculairs gaat worden, maar vooruit, het gaat om het idee.


Gisteravond hebben we de brief aan de Campingführung geschreven met nog wat vragen die we hebben. Een mens wil toch graag enige info hebben als ´ie misschien pachter wil worden. Ben benieuwd of we antwoord krijgen, want ze wilden toch het liefst oostenrijkers hebben.
Ook nog weer het een en ander uitgezocht gisteravond. We hebben nog allerlei dozen met spullen boven staan, die normaalgesproken door het hele huis zwerven.
Nu met het huis in de verkoop, hebben we alles rücksichtlos in dozen gemikt en is het de grote klus om die dozen uit te zoeken. Het gaat niet snel, maar ik heb me gisteren door 3 dozen heen gewerkt.
Alhoewel we het grootste deel gewoon houden, kon ik toch ongeveer 1/3 van het spul in de vuilnisbak mikken. Dat lucht wel op hoor, het scheelt uiteindelijk een hele hoop spullen die we niet mee hoeven nemen naar Oostenrijk.