In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 02, 2005

Gelukkig nieuwjaar!

Na weer een heel gezellig oud en nieuw, zitten we weer volop in het nieuwe jaar. We hebben helaas nog geen nieuwe sneeuw gehad, maar dat komt als het goed is vanmiddag of morgen weer.

We hebben natuurlijk ons glas (met Oostenrijkse sekt) geheven op dit nieuwe en avontuurlijke jaar. Het is wel grappig hoe je de verschillende opties steeds maar weer bekijkt.
Ik zit me af te vragen of ik het nu eigenlijk het leukst vind om in een klein dorpje (tot ca. 1000 inwoners) te wonen of liever in een wat groter geheel.
Het voordeel van het kleine is dat dat traditioneel gezien misschien het leukst is, alhoewel juist daar het gevaar bestaat dat je als buitenstaander wordt buitengesloten. Een wat grotere gemeenschap heeft natuurlijk ook gewoon meer voorzieningen en dat is ook iets waar je best naar moet kijken.
We zijn daar nog niet echt uit, maar het ligt natuurlijk ook aan de mogelijkheden die een bepaald gebied biedt. We willen uiteindelijk toch van het pension en de daarbij behorende activiteiten kunnen gaan leven dus er moeten wel mogelijkheden zijn om jaarrond gasten te kunnen vermaken. Elk gebied pretendeert wel dat ze allerlei mogelijkheden hebben, maar dat willen we graag toch nog even met eigen ogen zien.

Het weekend van 8 en 9 januari willen we volledig gaan benutten om ons op de mogelijkheden van het salzkammergut en het lavanttal te oriënteren. We weten dat ze allebei aardig wat mogelijkheden in zich hebben, dus we willen graag met eigen ogen gaan zien welke mogelijkheden dat precies zijn.

Zodadelijk rijden we nog even naar de Wildschönau om daar nog even het een en ander nader te bekijken. We kennen het gebied weliswaar, maar hebben er nog nooit echt gericht naar gekeken, dus dat gaan we nu lekker doen.

1 Comments:

At 03 januari, 2005 15:47, Anonymous Anoniem zei....

Wildschönau. Dat was mijn eerste kennismaking met de wintersport! Ik kan me de pistes bij het plaatsje Niederau nog goed herinneren ... brrrrrrrr.

Jullie natuurlijk ook een beestachtig goed 2005 toegewenst! Garoeten, Danny (collega Paul)

 

Een reactie posten

<< Home