In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 03, 2005

naar de volksschule

Vandaag zijn we dan naar school geweest. Sabine was ontzettend verlegen, ze durfde de schooldirectrice niet aan te kijken. Na wat heen en weer gepraat hebben we besloten dat Sabine in het 2e schooljaar gaat beginnen, met een aangepast waarderingssysteem.
Haar niveau ligt qua Duits natuurlijk veel lager, maar dan wordt het leeftijdsverschil wel heel erg groot. We hebben wat leerboekjes mee gekregen om mee te oefenen en de afspraak gemaakt dat we in de eerste week van september nog een keer langs komen om Sabine officieel in te schrijven. De school begint hier weer op 7 september dus voor die tijd gaan we op een middag fijn nog even langs.
Sabine mocht ook nog even met de directrice naar haar nieuwe klas gaan kijken. De kinderen hadden een liedje voor haar gezongen en dat vond Sabine wel heel mooi, maar ze zei dat ze erg verlegen was geweest (tja, wij waren toen natuurlijk niet mee).
Verder kregen zij en Joris samen nog een reep chocola (wat een mazzelkonten), dus het kon wat dat betreft niet meer stuk.

Verder is Sabine hard aan het oefenen met snowboarden. Ze vindt het nog wel heel moeilijk, maar ze komt in ieder geval al met het liftje van de campingberg omhoog en via de makkelijke kant omlaag dus dat vinden wij al heel knap.