In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, maart 28, 2005

Snoep goed?

Gisteravond drong het ineens tot ons door.....
na het verorberen van het zoveelste paaseitje hadden we ineens schoon genoeg van de hoeveelheid snoep die we naar binnenwerken. Niet dat wij nu zo ontzettend veel snoepen, maar het is ondertussen wel een gewoonte geworden om elke dag iets te snoepen.
Hoe kun je snoep eigenlijk nog waarderen als je het elke dag krijgt? Het is net als naar een pretpark gaan. Als je dat een paar keer per jaar doet, dan is het fantastisch en geniet je met volle teugen, maar als je elke dag gaat dan wordt het een gewoonte en hooguit een beetje vervelend.
Volgens ons kan dat nooit de bedoeling zijn, niet van een pretpark, maar ook niet van snoep.

We hebben dus het besluit genomen om niet meer zomaar doordeweeks te snoepen en ook niet standaard elk weekend chips te halen. We halen nu enkel nog zoiets op feestdagen.
Om te zorgen dat we er daarvan dan wel een redelijk aantal hebben en niet alleen je verjaardag ofzo, hebben we bedacht om in ieder geval 1x per maand zo'n dag in te stellen. Natuurlijk volgen we de algemeen bekende feestdagen (kerst, nieuwjaar, pasen), maar ook andere feestdagen gaan we nu vieren.
Wij waren nooit zo van de vierderige met dat soort zaken, juist omdat je dan _weer_ jezelf vol zat te stouwen met allerlei vreterigs, maar dat wordt natuurlijk wel aantrekkelijk op het moment dat je verder niet echt snoept.

Kijk, een boterham met pasta zal er nog wel ingaan en een koekje of appelflap eten we ook heus nog wel. Maar gewoon snoep en chips gaan de ban in en worden exclusief voor feestdagen.
Dan worden de zaken die nu saai en vervelend zijn tenminste weer bijzonder voor ons en het is nog goed voor onze gezondheid ook.