In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, maart 27, 2005

de paashaas en het bankstel

Vandaag, eerste paasdag, konden wij heerlijk uitslapen. De kinderen waren bij opa en oma dus we hadden het rijk alleen. We hebben het wel tot 9 uur (nieuwe tijd!) uitgehouden, dus ik vrees toch dat we dat uitslapen een beetje verleerd zijn.

Toen we de kinderen bij opa en oma hadden opgehaald, bleek dat de paashaas wel 20 chocolade paaseieren in onze tuin had verstopt! Dat was natuurlijk een heel groot feest.
Gelukkig gaan die ook niet zo 1, 2, 3 op bij ons, dus ik vermoed dat we nog wel een dag of 2 van de paaseieren kunnen genieten.

Ondertussen hadden Paul zijn ouders al een aantal reacties gehad op hun advertentie op marktplaats voor de verkoop van hun eiken bankstel met leren kussens.
Omdat ze niet precies wisten hoe ze dat moesten doen met de verkoop, zijn Paul en ik daar gaan zitten en hebben het bankstel voor een aardig prijsje kunnen verkopen. Wij blij en de koper ook blij. Het bleek een handelaar te zijn die zijn spullen verkoopt in Polen en Hongarije en het voordeel was dat hij contant en vooraf betaalt.

Dat zijn fijne dingen voor een mens, je kunt zo'n bank per slot van rekening ook gewoon bij het grofvuil zetten.

Vanavond een paastafel gedekt, met een knalgeel paaskleed, gele kaarsen en een paasdinertje met kipfilet en een door de kinderen gekleurd ei.

Zodadelijk nog thee met een door de paashaas gebracht ei en dan gaan de kinderen naar bed en mogen over de paashaas dromen.

VROLIJK PASEN
FROHE OSTERN