In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 10, 2008

Joris zijn nieuwe kapsel

maar voordat ik het daar over ga hebben, eerst nog even een kleine update over de werkzaamheden die weer hebben plaatsgevonden in het nieuwe huis.

Paul ging maandagmiddag nog even naar het huis om de voorbereidingen voor het inzetten van de ramen te doen. Dat is natuurlijk iets dat we nog nooit hebben gedaan, geen metselervaring enz. dus echt makkelijk ging dat niet.
Dat zag de buurman daarzo en roept naar Paul: Hee Paul, als wij dat morgenmiddag nu eens samen gaan doen.....
Paul heeft natuurlijk dankbaar "graag" geroepen en dus zijn ze gistermiddag samen aan de slag gegaan. Volgens Paul heeft hij om precies te zijn 1 raamopening volgesmeerd gekregen in de tijd dat de buurman de rest van de zooi onder handen heeft genomen :) Tja iedereen heeft iets anders waar hij/zij handig is.

Nu staat er als mooi ruilobject een computer bij ons in de gang die gemaakt moet worden..... altijd fijn als je iemand kunt helpen!

Sabine was gisteren vreselijk aan het mopperen. Ze krijgt namelijk maar net een voldoende op haar rapport voor wiskunde. Ze had een genügend voor haar test en een sehr gut voor hoe ze in de klas meewerkt. Daardoor krijgt ze op haar rapport een befriedigend. En volgens haar is het gemiddelde van die twee toch echt een goed.
Tja, als je bedenkt dat mevrouw gewoon weigerde om voor de test te leren (ik heb het haar 3 keer gezegd), want ik heb toch goed opgelet in de klas, dan hoeft dat echt niet, dan moet je natuurlijk niet vreemd opkijken als je test niet goed gaat.
Ik hoop dat ze er wat van heeft geleerd, want anders kan ze deze hoogste groep (gymnasiumniveau) gewoon vergeten. Erg vervelend, want mevrouw heeft een stel hersens waar je u tegen zegt. We hebben haar dan ook dringend aangeraden om in de klas gewoon vragen te stellen als ze iets niet snapt, beter op te letten (we kennen ons droommeisje) en eventueel na de les nog naar de lerares te gaan als ze iets nog niet goed heeft begrepen.
Het is wel logisch natuurlijk als je je drie jaar lang te pletter hebt verveeld en nooit iets hebt hoeven doen op school, maar nu begint het echte werk dus ze zal toch eens aan de bak moeten met die hersentjes van haar.

Nu we het toch over haar hebben.....Joris heeft nieuw haar uitgevonden en wilde graag dat ik zijn foto op mijn log zou zetten.
U vraagt, wij draaien....