In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, februari 16, 2009

Sabine 5e (overall) bij de regiokampioenschappen!

Vrijdagochtend was ik lekker bezig met het bij elkaar zoeken van het vertaalwerk van die week voor de Kitzbüheler Alpen site en het samen met Paul schrijven van rekeningen voor Computer Total toen ik door Christine gebeld werd: "Petra zou je ajb toch vandaag kunnen komen, want het is eigenlijk toch wel erg druk". Eerst wilde ze me pas ´s middags laten komen, maar toen ik even doorvroeg bleek het toch wel fijn als ik met een zou kunnen komen. Dus eerst het werk waar ik mee bezig was afgemaakt en een half uurtje later kwam ik op de camping aan.
Vanaf half elf tot zes uur aan een stuk door daar bezig geweest (en ik had van tevoren al zo gevraagd of ik echt niet op vrijdag hoefde te komen, maar nee, zaterdag en zondag was echt genoeg hoor...., hihi).

Na het eten meteen verder gegaan met vertaalwerk dat uiteindelijk om half tien klaar was.
Tja en dan moet je slapen..... ik was wel hartstikke moe, maar het slapen lukte niet. Toen ik om zeven uur m´n bed uitviel had ik 4 1/2 uur geslapen en was ik stikchagerijnig. Mezelf bij de Billa voorzien van wat kaasbroodjes en 2 grote repen chocola en weer aan de slag.
Ik ben zaterdag echt geen seconde goed in m´n vel geweest alhoewel de gasten en ook mijn collega´s (tegen wie ik echt niet zo lief was die dag) er niets van gemerkt hebben. Gelukkig maar.
Toen ik om zes uur opgehaald werd, was er wel heel erg leuk nieuws.
Zoals jullie weten, zit onze dochter bij de schietvereniging en die had die dag toernooi gehad.
Ze is bij de regiokampioenschappen in haar leeftijdsklasse als 5e geëindigd! Als je bedenkt dat dit de jongens en de meisjes bij elkaar waren helemaal een goed resultaat! Bij alleen de meisjes zou ze 3e zijn geworden!
Wij zijn echt hartstikke trots op haar, het was jammer dat we er niet bij konden zijn omdat we allebei teveel werk hadden. Niet alleen ik was de hele dag aan de slag, Paul heeft ook geen seconde vrij gehad.
Joris had nergens last van, die had op de camping weer een aantal vrienden opgeduikeld met wie hij de hele dag heeft gespeeld.
Wel op tijd naar bed gegaan, door die korte nacht was ik wel erg moe.

Zondagochtend eerst lekker samen met Paul en Joris ontbeten (Sabine lag nog te snurken) waarna Paul me naar de camping gebracht heeft. Daar tot kwart over twaalf gewerkt, Paul heeft de zondag weer als klusdag gebruikt en de kinderen moesten hun laatste huiswerk nog afmaken. Toen zijn we met z´n viertjes bij de griek gaan lunchen, waar Christine ook toevallig net wat kwam drinken. Tja, daar moest ik natuurlijk met Joris naartoe (hij durft nog steeds niet alleen) en toen heeft hij haar heel snel een kusje gegeven. Daarna moest hij haar natuurlijk heeeeel verliefd aankijken, het is me wat met die jongen.
Na het eten zijn we naar vrienden Marco en Corletta gegaan die ook weer gezellig met de kids hier naartoe waren gekomen.
Ondertussen de hele tijd een helikopter over zien vliegen, waarvan we al hadden gehoord dat die er vloog omdat er vanaf de Choralpe een lawine was afgegaan waar snowboard en skisporen naartoe liepen.... Een grote zoekactie van de bergrettung als gevolg waarbij ook de brandweer in actie was gekomen om te zorgen dat het gebied verlicht kon worden. Ons plaatsje was dit keer dus uitgebreid in het nieuws in Tirol Heute, helaas dus niet zulk best nieuws. Het is nog niet duidelijk of er mensen vermist worden en of er dus echt iemand onder de sneeuwmassa ligt, maar als het zo is dan is de overlevingskans nul komma nul...

Paul en Marco zijn nog even met z´n tweetjes gaan klussen terwijl Corletta en ik uitgebreid hebben genoten van het zonnetje en de kinderen die lekker aan het spelen waren. Het weerbericht voor morgen is erg mooi voor sneeuwliefhebbers, maar zon wordt er niet echt verwacht dus dan moet je het ervan nemen als het kan.

Morgen gaan de kinderen weer naar school, Paul weer naar z´n klanten en ik naar de camping dus dan zijn we met z´n allen weer gewoon aan de slag.