In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 04, 2009

Bouwperikelen 04.06.09

Vandaag is er alweer veel vooruitgang geboekt in het huis.
Om zeven uur was onze tegelzetter weer aanwezig, die weer heel hard verder is gegaan met het tegelen van de badkamer.
Het enige waar we later op de middag achter kwamen, is dat hij de verkeerde vloertegels heeft gepakt (samen met Paul). De tegels stonden bij ons op de pallet dus we zijn er vanuit gegaan dat het de onze waren, maar bij nadere inspectie (toen de helft van de vloer al lag en de tegelzetter het gevoel had dat er wat weinig tegels waren voor zowel de badkamer, de wc´s de gang beneden) bleek dat deze tegels een stuk kleiner waren dan degene die wij besteld hadden. We hebben allebei onze buurman en tegelleverancier gebeld, maar helaas geeft die vandaag niet thuis, en na veel denken, hebben we het idee dat we de tegels voor de keukenvloer van de buurman hebben gebruikt. Hier de foto van vandaag:

Maar goed, de badkamer is nu vrijwel af, op de vloer van de douche na. Ook de wanden van de wc boven zijn al betegeld en uiteindelijk wil hij zondag gaan voegen, zodat wij maandag helemaal klaar zijn op tegelgebied.

Natuurlijk was ook onze keukenbouwer er weer en die heeft ervoor gezorgd dat de keuken tot zover ook helemaal klaar is.
Wat een ontzettend leuk snufje van de keuken is, is dat alle kastjes en laden het laatste stukje vanzelf heel langzaam sluiten. Het hang- en sluitwerk was dan ook vrij prijzig, maar superkwaliteit.
Schoonpa en ik vroegen ons ook al af waarom de hoekkast niet open wilde, tot het moment dat ik per ongeluk tegen het kastje duwde en daarbij het draaimechanisme van de draadmand activeerde. Gaaf hoor, ik kende het mechanisme eigenlijk niet, maar het loopt super.
Hier dan ook nog een foto van het resultaat van vandaag.


Vanochtend was ook de laminaatlegploeg om 9 uur aanwezig in de personen van Nanno Leijten en Jan Simons (en ik was het hulpje). De mannen zijn flink van leer getrokken en zo met z´n drietjes (ik was de sjouwer en opruimer) ligt nu 2/3 van het laminaat. Langs de kanten en vooral in de keuken was het een flink meet- en zaagwerk, morgen alleen nog het kleine stukje hal, de wii-kamer en mijn buro en dan is het laminaat verlegd!
De foto´s zijn allemaal weer met mijn mobieltje gemaakt dus geen top-kwaliteit, maar het geeft een leuke indruk van hoe de mannen aan het werken zijn geweest.








De kinderen zijn vanuit school heerlijk naar oma gegaan waar ze hebben gegeten, hun huiswerk hebben gemaakt en fijn spelletjes hebben gedaan. Toch wel fijn om in zulke hectische tijden op opa en oma te kunnen terugvallen.

Ook vriend Andi heeft vandaag nog wat bijgedragen door even snel nog een nieuw aanklophoutje voor het laminaat langs te brengen. Het hout is niet heel stevig en het laminaat wel dus we hadden nog een nieuwe nodig.

Nadat ik om zes uur een pizza bij de tegelzetter had langsgebracht, ben ik de kinderen bij oma op gaan halen en daarna moest er natuurlijk ook nog gekookt worden.
In het kader van het opmaken van de restjes hadden we vandaag een pasta ovenschotel.
Laagje pasta met spinazie en ham, daarop een laag pasta met verse tomaatjes, reepjes mozarella, een mengseltje van gebakken ui, knoflook, bruschetta-smeersel, daarover nog wat italiaanse kruiden en geraspte kaas. Dit hele mengsel heeft nog tien minuutjes in de oven staan pruttelen en is daarna schoon opgegaan.

Nu liggen de kinderen weer heerlijk in hun bedjes en zitten wij in de kelder omgeven door 3 laptops en 2 pc´s waar het nodige aan gedaan moet worden. Gelukkig kunnen we multi-tasken dus het gaat allemaal helemaal goed komen.