In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, maart 15, 2010

GildenmeisterIn!

Wij brengen als eerste het grote nieuws!

Afgelopen zaterdagavond bij de jaarvergadering van de Schützen is Sabine Leijten gehuldigd als SchützenmeisterIn in haar klasse! Na een vijfde plaats twee jaar terug en een vierde vorig jaar, heeft ze nu gewonnen! Helaas geen foto van dit historische hoogtepunt (Paul had geen camera meegenomen), maar wij lopen natuurlijk naast onze schoenen van trots.
Nu is ze aan het oefenen voor het vrijstaande schieten, een stuk moeilijker omdat je dan natuurlijk geen steuntje meer hebt om je geweer op te leggen, maar ze heeft er veel zin in.

Dan heeft Paul nog iets heel grappigs meegemaakt. Hij reed richting Westendorf toen hij tussen Brixen en Moosen een politiewagen tegenkwam. Deze gebaarde dat hij rustiger moest gaan rijden, niet zoals normaal met een geheven vingertje, maar breeduit lachend. Voor de zekerheid deed Paul dat dus ook maar en jawel, even later bij Gasthof Aschenwald stond een controlepost. Paul kwam niet meer bij van het lachen, politie-agenten die waarschuwen voor een controle van hun collega´s. Het moet toch niet gekker worden!