In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, februari 11, 2012

Uitslapen, wat een kunst

Joepie! het is weer weekend dus we mogen weer 1 dagje uitslapen. Ik heb het wel tot kwart voor negen volgehouden in bed. Zoals vroeger tot 11 uur ofzo, dat red ik helaas niet meer.
Knallende hoofdpijn door vol zittende holtes hebben me ervan weerhouden te gaan sporten, maar verder gaat het leven natuurlijk wel gewoon verder. Samen met Paul naar de stort geweest en de weekboodschappen bij de hofer gehaald. Ze hadden eindelijk weer het favoriete ontbijt van het grootste deel van ons gezin (honey wheat oftewel smacks) dus dat snel ingeslagen, samen met glansspoelmiddel voor de afwasmachine, chinese eiermie en nog heel wat meer.
Thuis verder gegaan met de was en de taart in de vorm van een skischoen. Dat is ook nog een flink project, dus het duurt nog even voordat die klaar is. Ik moet continu zaken laten drogen en vooral de witte chocoladeganache bijmaken. En dan natuurlijk nog open dat datgene wat ik in mijn hoofd heb ook lukt.

Tussen de middag heeft Paul een heerlijke rostbraten esterhazy met in de oven gebakken aardappeltjes en gemengde groenten gemaakt. Smullen!

´s Middags weer verdergegaan met huishouden en taart.
Tegen vijf uur zijn we richting Kirchberg gereden, naar de Aaart Foundation. Dat is een kunstgalerij van een nederlander die daar is komen wonen. Ik heb een aantal jaar terug al eens geschreven dat we er zijn geweest en nu is er een speciale tentoonstelling van allerlei grote artiesten zoals Henri Matisse, Pablo Picasso, Serge Poliakoff, Alfons Walde (heel bekende schilder uit de buurt van Kitzbühel) en nog vele anderen.
Paul, Sabine en ik hebben er echt van genoten. Als de prijzen van de dingen die wij mooi vinden, niet zo hoog zouden zijn, dan waren we echt wel met iets thuisgekomen.
Ikzelf ben liefhebber van het werk van Xander Spronken.
(de foto´s zijn geleend van andere websites, alleen om te laten zien wie deze kunstenaar is en om een indruk te geven van zijn werk. Mocht ik hiermee een copyright geschonden hebben, dan hoor ik het graag, dan verwijder ik de foto´s weer van mijn site)

Deze meestersmid maakt de meest fantastische kunstwerken en daar zou ik er best eentje van willen hebben.

Thuisgekomen wat restjes opgewarmd en dan nu even genieten van een lekker lui avondje. Per slot van rekening moet er morgen alweer gewerkt worden.