In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, november 11, 2012

Heftig weekend

Het weekend begon behoorlijk heftig. Vrijdagmiddag om 14.00 uur namen we afscheid van Hubert Bacher, de gastheer van restaurant Schmiedhäusl.
Paul en ik hebben het niet makkelijk gehad, we vonden Hubs een superfijne man en Paul kan erg goed met zijn zoon Robert opschieten. Sinds we hier wonen, hebben we 5 begrafenissen meegemaakt en dit was degene die er bij ons het diepst heeft ingehakt.

Gisteren hebben Paul en ik de carport opgeruimd, want daar lag al heel lang veel rommel die we maar niet wegkregen. Nu dan toch maar eens de schouders er onder gezet en weg met die rommel. Nu ziet het er weer keurig uit, we hebben de bierbank tegen het huis aan gezet zodat er een leuk zithoekje is ontstaan. De tafelvoetbaltafel hebben we daar ook neergezet, want die stond in huis eigenlijk in de weg. Nu kan Joris lekker met zijn vrienden buiten tafelvoetbal spelen als ze even geen zin meer hebben om te steppen, te fietsen of in het bos te spelen.

Vandaag ben ik lekker aan het werk geweest om alvast voor de kerstkoekjes voorbereidingen te maken. Er is een oproepje geweest om eventueel een koekjesruilbeurs te houden. Het is hier toch vrij normaal om minimaal 10 (liever meer) verschillende soorten voor de kerst te hebben. Dan is het toch makkelijker om gewoon 1 soort te bakken en onder elkaar te ruilen.
Het gaan zandkoekjes worden, daar wat gesmolten chocolade overheen en daarop de kerstboompjes die ik vandaag gemaakt heb:

Het kost even wat uren, maar dan heb je ook wat :) Nu hopen dat de ruilkring ook echt tot stand komt, anders moeten we straks wel heel veel van deze koekjes opeten, hihi. Nou ja, je geeft ze ook weg aan je klanten, dus het komt allemaal wel goed.

Ben verder benieuwd naar volgende week, dan hebben we eind van de week al een leuk uitje staan; bij ons in het dorp wordt een Argentijns restaurant geopend en daar gaan we gezellig naar de opening. Er komt ook een muziekduo spelen, dus het gaat zeker leuk worden!