In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, september 20, 2012

FAFGA

Vandaag eens iets nieuws en leuks gedaan. Met vrienden naar de horeca vakbeurs geweest!
En ik moet zeggen, ondanks dat ik er niet veel te zoeken had, heb ik me ontzettend vermaakt.

Me door allerlei verkopers naar binnen laten halen, ze hun verhaal laten vertellen om vervolgens te zeggen dat ik maar een heel klein huis heb (2 kamers in de verhuur, als je zegt dat je helemaal geen verhuurder bent dan snappen ze natuurlijk niet wat ik er doe).
Onze vrienden hebben echter wel een huis en dat met 8 kamers, dus die zijn voor veel mensen wel interessant.

Op een bepaald moment riep zo´n hygieneman me bij zich en riep dat hij op de beurs de speciale actie had van alles 50% korting (dat zei hij nadat ik had gezegd dat ik zo´n klein huis heb dat ik zijn bedrijf niet echt nodig heb, hihi). Toen ging hij op onze vrienden af en omdat vooral de man er wel enige interesse in had, zijn we een echt verkoopgesprek aangegaan.
Ohohoh, wat heb ik gelachen! Vrouwlief was namelijk helemaal niet zo overtuigd en het zijn natuurlijk wel bedragen waar we hier over spreken. Maar die heb ik omlaag gekregen en nog redelijk veel ook!
De beste verkoper riep namelijk dat de normale prijs voor de levering van wc-papier, papieren doekjes, hygiene-zakjes (voor maandverband), doucheschuim en zeep een bepaald bedrag per kamer per dag is. Maar, omdat onze vrienden de eersten in Brixen im Thale zijn die interesse hebben en omdat het een beursaanbieding is, hij een superprijs zou maken, die uitkwam op 20% minder per kamer per dag.
Voor dit geld komen ze ook bij je langs, monteren in elke badkamer een wc-rolhouder, een doucheschuimdispenser, een zeepdispenser, een hygiene-zakjeshouder, een wc-borstel. Als een van deze zaken kapot gaat of gewoon niet meer mooi genoeg is, dan lever je het in bij de chauffeur die eens per maand komt en krijg je nieuw. Ook krijg je zoveel wc-papier, doucheschuim, zeep en hygiene-zakjes als je nodig hebt.

Op zich was het al een fatsoenlijk aanbod, maar ik moest hem toch even wijzen op het feit dat hij had gezegd dat de beursactie die volgens hem liep, de halve prijs was!
Toen werd er even verder gepraat en bedacht dat er natuurlijk ook nog wc´s bij het restaurant zijn. Een dames- en een herentoilet. Ok, die zou hij dan voor zijn rekening nemen, ook een extra papieren doekjes houder voor in de keuken ging er bij en als klap op de vuurpijl ook nog eens een blauwe of zwarte inloopmat, zonder reclame!
Ik vond het een mooie aanbieding, maar de vrienden werden toch een beetje nerveus van de hoeveelheid geld die dit dan toch gaat kosten en wilden het nog even overdenken. Vooral omdat het over een contract van 3 jaar zou gaan. Dat werd al snel teruggedraaid naar 1 jaar op proef (we willen graag nieuwe klanten hebben en zijn er zeker van dat jullie bij ons willen blijven als je eenmaal met ons in zee bent gegaan...) en hij werd bijna wanhopig toen ze nog niet wilden toebijten.
Afgesproken dat ze er nog even een nachtje over wilden slapen, maar dat ze morgen echt contact met hem zouden opnemen. Ik ben heel benieuwd.

Het was in ieder geval voor mij heel interessant om te merken dat ik toch kan onderhandelen en vooral ook dat dit helemaal niet hard tegen hard hoeft te gaan, maar dat je met een grote lach om je mond en een grapje op z´n tijd heel wat voor elkaar krijgt. Gaaf!

Voor de rest ook nog een ontzettend leuk bedsysteem bekeken en een tijdje staan praten en informatie inwinnen bij vriendje fotograaf Martin. Martin (zuid-tiroler) is een ongelooflijke charmante knuffelbeer, dus we hebben ook nog even uitgebreid staan knuffelen :-) altijd leuk.

Hetgene waarvoor onze vrienden naar de beurs gingen was er helaas niet te vinden, en ik had de conculega´s computerbedrijven die er ook stonden eens goed bekeken en gezien dat er voor Paul zeker nog een aardige markt te vinden is voor kleine overnachtingsbedrijven. Voor de hotels is er genoeg te vinden, maar voor kleine bedrijfjes bijna niets tot niets.

We hebben nog even een drankje gedronken op het terras van het restaurant bij de universiteit en zijn toen weer op huis aangegaan. Vrienden moesten weer gaan koken voor hun gasten.

Al met al een hele leuke dag gehad, ik ben blij dat ik ben gegaan.