In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 29, 2012

Oefening baart kunst

Ik had zin om weer eens een taart te maken, dus ben vandaag aan de slag gegaan met een herfstcake.

Het lukte helaas niet zoals ik het wilde. Ik had bijvoorbeeld 4 kleuren icing in de zak gedaan, in de hoop dat ik dan mooie herfstig gekleurde blaadjes zou kunnen spuiten.
Helaas pindakaas, de rood vond dat hij de enige kleur mocht zijn die doorkwam. Daardoor verdwenen geel, oranje en bruin totaal, waardoor er nu alleen maar rode blaadjes zijn gekomen. Door het vele proberen had ik de andere kleuren ook al vrijwel helemaal op gemaakt, dus veel verschillende kleur is er niet, maar het is wel een grappig taartje geworden.

Vanavond gaan we er bij de thee een stukje van proberen.
Eigenlijk moesten er om de bovenste blaadjes heen ook nog boogjes gespoten worden en natuurlijk moesten de hoeken ook nog versierd. Ik wilde alleen niet nog meer rood op de taart hebben, dus is het gebleven zoals hij nu is.
De perfectionist in mij is zeer ontevreden, maar ik heb haar al vermanend toegesproken, dat niemand ooit ergens een meester in wordt zonder ooit te oefenen.
Oefening baart kunst!

2 Comments:

At 01 oktober, 2012 10:14, Anonymous Anoniem zei....

Dat ziet er lekker uit Petra. Deze zomer was een Nederlandse dame zo lief om voor Marit ook een prachtige taart te maken. Een Twittertaart nog wel, dus dat viel in de smaak.
Danuta woont ook in Oostenrijk vlakbij onze vakantiestek de Ossiachersee.

Vindt de aankomend grafisch vormgeefster het leuk op haar nieuwe school?


Groet,

Peter

 
At 01 oktober, 2012 16:40, Blogger Petra zei....

Hi Peter,

De taart was net zo lekker als hij eruit ziet, dus dat was mooi :)
Aha is danuta toch deze kant opgekomen, dat had ik nog niet meegekregen. Leuk dat ze toch in haar geliefde oostenrijk is gaan wonen.
Dochterlief heeft het inderdaad heel erg naar haar zin op haar nieuwe school, maar grafisch vormgeefster gaat het niet meer worden :) ze zit nu op een heel brede opleiding waar ze examen wil gaan doen in de richting van de medieninformatik. Wat we er van hebben begrepen, gaat het erom dat ze uiteindelijk dingen kan doen als een bedrijfsfilmpje maken, brochures ontwerpen en maken, geluidsbewerking, fotobewerking.

Daarna wil ze (denkt ze nu tenminste) door naar de hogeschool in Salzburg om voor game-designer te gaan leren. Maar dat is pas over 5 jaar.

LG, Petra

 

Een reactie posten

<< Home