In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 26, 2012

Luchtballonnen

Hoogste tijd voor een nieuw berichtje.

Na een drukke afgelopen week met vooral voor Sabine extreem lange dagen (schooluren duren 50 minuten: maandag 10, dinsdag 8, woensdag 7, donderdag wandeldag 9 uur weg, vrijdag 10 uur), is het deze week allemaal weer wat genormaliseerd.

Zoals altijd is het opstaan bij ons een niet-fijne aangelegenheid, maar we doen allemaal erg ons best om niet chagerijnig te zijn.
Doordat Sabine maandag "slechts" 8 uur school had, konden we ´s avonds gelukkig gewoon weer naar de sportschool.
Gisteren ging Joris weer lekker op de fiets naar school en kwam, samen met Sabine, om iets na vier uur weer thuis. Ik had maandag al heel veel in het huishouden gedaan en heb me gisteren beperkt tot wat kleine dingetjes en eten koken en verder heb ik heel veel gelezen.
Eerst het boek over Merijntje Gijzen, de jeugd; het verraad van A.M. de Jong. Dat was nog even inkomen, want er wordt vooral in spreektaal geschreven en het is geen haags dialect zeg maar ;-). Wel erg leuk om te zien wat er in 1927 voor schrijfstijl gebruikt werd.

Daarna "Monster" van Allan Hall over Josef Fritzl. Gatsie wat is dat een enge man zeg. Zo koud en berekenbaar. Maar ook een heel harde conclusie over het Oostenrijkse volk, de Oostenrijkse manier van dingen oplossen. Ik moet helaas zeggen, dat het inderdaad wel behoorlijk klopt. De kop in het zand steken, is hier inderdaad ook behoorlijk "in" en achterkamertjespolitiek kennen ze niet alleen in het Nederlandse poldermodel zullen we maar zeggen..

Dan is afgelopen zaterdag weer de Libro Ballon Cup begonnen.
We genieten hier dus vrijwel elke dag ´s ochtends ergens tussen 8 en 10 en ´s avonds tussen 4 en 6 van de luchtballonnen. Het blijft elk jaar weer een mooi schouwspel.
Ik heb een paar fotootjes gemaakt met m´n telefoon, niet al te beste kwaliteit natuurlijk, maar voor de indruk altijd leuk.