Naar bericht
Bah bah bah, gisteravond kregen we te horen dat een internetkennis die ik al heel veel jaren ken via een emaillijst, vermoedelijk kanker heeft. Dat is al erg genoeg natuurlijk, maar voor deze vrouw is het nog een keer erger. Ze is namelijk longpatiënt en heeft al een donorlong.
Het ging de laatste tijd sowieso niet zo heel goed met haar, ze moest al 20 uur per dag op bed liggen, maar dit er overheen betekent vrijwel een doodvonnis..... Ze heeft twee jonge kinderen en had zo gehoopt hun diploma-uitreiking misschien nog mee te mogen maken. Die kans was al niet heel groot, maar is nu nog een stuk kleiner tot onmogelijk geworden. Jasses, ik ben er echt heel erg door aangeslagen!
En dat terwijl ik zelf best reden heb om vrolijk te zijn. Over een maandje begint het winterseizoen weer en ga ik weer lekker halve dagen aan de slag in de skischool; ik heb al een paar klanten gehad in m´n hobby-winkeltje (ze besteden weliswaar niet veel, maar het begin is er), het computerbedrijf begint met horten en stoten weer een beetje beter te lopen en met de kinderen gaat het ook goed.
Het enige waar ik over zou kunnen klagen, is het feit dat m´n oven sinds afgelopen donderdag stuk is. Dat is NIET leuk!! We gebruiken de oven behoorlijk veel (broodjes opwarmen, aardappels bakken, ovenschotels maken, zelf brood en pizza bakken....) en ik wil koekjes bakken, zodat ik ze met m´n kerstboompjes kan versieren.
Iets leuks dat ik trouwens nog niet verteld had, is het volgende: Paul en ik hadden van het weekend onze geliefde "Kipfilet met pesto-notensaus" gemaakt en daar hadden we nog anderhalve kipfilet gevuld met gerookte ham en pesto van over. Die heeft Paul versneden en met wat overgebleven pesto, mayonaise en specerijen een zalige kip-pestosalade voor op brood van gemaakt.
Zondag hebben we hier samen met de kinderen al heerlijk van gesmuld en gisteren hebben Paul en ik tussen de middag het laatste restje op brood gegeten. Tjonge jonge wat is dat toch lekker!
Vandaag gaan we speckknödel eten met gesmoorde kool en een sausje erbij. Eenvoudig, goedkoop, lekker en het maakt de restjes (in dit geval oud brood en een stukje spek) op zo´n heerlijke manier op. Ik heb er nu al zin in.
1 Comments:
Hoi Petra,
Even een gezelliger bericht. Vorige week in Den Haags oudste distlleerderij Van Kleef op de lange Beestenmarkt.
Leuke tent/museum en erg lekkere likeurtjes, bitters en jenevers om te proeven en daaarbij wordt nog allerlei lekkers geserveerd.Misschien kennen jullie het en anders is het een leuk adresje als je Den Haag met een bezoekje vereerd.
Groet Peter
Een reactie posten
<< Home