In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, februari 04, 2015

weerfenomeen

Na het gebruikelijke veel te vroeg op moeten staan, ging de ochtend lekker z´n gangetje. Het zag er naar uit dat het een prachtige dag zou worden en er hing veel nevel in de lucht. Door de lage temperaturen bevroor dat natuurlijk en dat is een fantastisch gezicht.
Toen het zonnetje opkwam, werd het alleen nog maar mooier en zagen we dit natuurfenomeen:
Een soort regenboog, maar dan net ff anders. Paul had helaas niet gezien dat het een soort ring vormt, dus heeft alleen de rechterkant vastgelegd. Zo snel als het opkwam was het ook weer weg, dus bijzonder dat we het opgemerkt hebben.
Ingezoomd ziet het er trouwens nog veel mooier uit!
Zo mooi al die glinsterende kristalletjes.

Ik heb vandaag weer braaf de oefeningen gedaan, die ik van het ziekenhuis heb meegekregen en tussendoor was gevouwen, opgeruimd, eten voorbereid, deel van het koken gedaan, spullen van een klant aangenomen en zo nog wat kleine dingetjes. Opvallend is, dat ik nadat ik een minuut of 10 heb gestaan, ik echt bekaf ben. Blijkbaar moeten m´n hersenen erg hard werken om het gedraai dat door de verkeerd liggende kristalletjes veroorzaakt wordt, te compenseren.

Paul heeft tussen het repareren van pc´s door ook de nieuwe deurbel (met camera) geïnstalleerd, waarbij ik een klein beetje geholpen heb (een paar schroefjes aangegeven, toen was ik weer te duizelig om verder te helpen) en daarbij zag ik dat zich aan de onderkant van de auto heel wat ijspegeltjes gevormd hadden. Daar moest ik natuurlijk meteen een fotootje van maken.


Dat krijg je met aan de ene kant de warmte van de zon en aan de andere kant de ijzige temperaturen. Altijd leuk!

We hebben vanavond trouwens erg lekker gegeten. Zelfgemaakte varkensschnitzels "Wiener Art" (gepaneerd dus) met aardappeltjes uit de oven, in bouillon gekookte wortels en snijbonen en zelfgemaakte suikervrije appelmoes. Smullen.

Ook de cavia´s blijken dol te zijn op appelmoes (en omdat er niets anders in zit dan appels en een beetje water mogen ze het ook hebben) en Mia was zo vriendelijk om even te poseren.

Na het verplichte uitbuiken, zijn Paul en Sabine weer richting sportschool vertrokken en genieten Joris en ik van een beetje lekker laptoppen op de bank.