In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juli 10, 2015

Einde van het schooljaar

Vandaag was het dan zover. De laatste schooldag voor Joris. Hij moest zoals altijd om half acht beginnen en iets over half tien was hij klaar.
Heerlijk! Acht weken lang niet meer verplicht om zes uur opstaan, maar tegen een uur of acht, half negen.

Voor de rest was het een normale dag. Sabine moest vandaag weer werken van 9 tot 2 en van 5 tot 9 (het werd uiteindelijk half tien), Paul was bij klanten onderweg, ik heb afgewassen, de was, droog en strijk gedaan, stofgezogen, twee uur vertaalwerk gedaan, met Paul boodschappen gehaald en vriendje Andi (die vandaag jarig was) nog even op visite gehad. Gezellig.

Daar we hadden besloten dat we als afsluiting van het schooljaar graag wilden bbq-en, hadden we bij de M-Preis lekker vlees gehaald (daar zit een filiaal van een goede slager) en natuurlijk ook gezorgd dat we voor Sabine wat extra hadden gehaald. Ze eet weliswaar op haar werk, maar ja, vleeseter als madam is, wil ze een bbq echt niet missen.
Zij heeft dus om 3 uur haar vlees al gebakken, terwijl wij gewoon om zes uur hebben gegeten.

Met dit prachtige weer konden we heerlijk buiten eten, wat we dus ook meteen gedaan hebben. Van een kilo gehakt had ik twaalf hamburgers gemaakt, die we allemaal gebakken hebben, zodat we voor morgen en misschien overmorgen ook nog wat lekkers voor op brood hebben. Het gehakt was op datum, dus moest meteen verwerkt worden.

Daarna zijn Paul en ik naar het dorpscentrum gewandeld, want er kwam een optreden van de Rebeatles, een duitse Beatle-coverband. Ze werden aangekondigd als een van de beste coverbands, maar wij waren niet overtuigd. Nu leek het er ook op dat degene die John Lennon speelde kou had gevat, want z´n keelklanken klonken niet goed en heel z´n zang was erg hard, dus dat was wel jammer. Wel een leuk optreden trouwens. We hebben niet de hele set gezien, want Sabine kwam na haar werk ook naar ons toe, maar was erg moe en daar we dus niet superenthousiast waren, vonden we het genoeg geweest. Per slot van rekening moest Sabine haar koksjas ook weer in de was (ze heeft er 1 met korte mouwen en die is echt de enige die prettig is met dit warme weer) en die moet morgen weer schoon, droog en gestreken zijn.

Ik zit nu dus ook te wachten tot de wasmachine klaar is, zodat ik het ding in de droger kan mikken. Dan kan ik daarna ook naar bed.
Slaap lekker!