In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juli 11, 2015

Ronde van Oostenrijk

De eerste dag van de vakantie en dus uitslapen! Ik heb heerlijk tot half negen geslapen, wat een heerlijkheid.
Sabine moest vandaag weer werken en was dus rond kwart voor negen de deur uit. Ik stond net de dode bloemen uit de balkonbakken te plukken toen ik haar weg zag rijden.

De rest van de ochtend heb ik gebruikt voor wat huishoudelijk werk en om elf uur ben ik met Joris naar beneden (onderaan de berg) gelopen om te kijken naar de fietsers die de ronde van Oostenrijk rijden en door ons dorp heen stormden voor een tijdrit.
Eerst kwamen er natuurlijk ontelbaar veel auto´s en motoren langs, waarna de kopgroep voorbij kwam scheuren.
 Niet ver daarna kwam het peleton.

 Daarna nog 1 enkele rijder en een hele karavaan aan volgauto´s.
Alles bij elkaar hebben we misschien 1 minuut fietsers voorbij zien komen. Veel was het dus niet, maar wel leuk en met dit heerlijke weer zeker geen straf.

Paul was ondertussen hard aan de slag met het installeren van een hele zwik W-Lan apparatuur bij mijn toekomstige werkgever, en had ook even de tijd genomen om naar de fietsers te kijken.

Tussen de middag aten we een broodje hamburger met de hamburgers van gisteren. Smullen!
De hamburger zelf ligt een beetje verstopt tussen de sla, de komkommer en tomaat. Daarbij dus nog 2 plakjes kaas en hot ketchup. Ik krijg al bijna weer trek.

Vanmiddag zijn Joris en Paul samen naar de appartementen gegaan, want Paul miste toch wel een helpende hand. Eigenlijk had Joris geen zin, maar na wat dwang ging hij toch mee en uiteindelijk had hij het heel erg leuk gevonden.
Ik maakte in de tussentijd aardappelsalade voor het avondeten, werkte een flinke partij administratie weg en kletste nog even met dochterlief die haar vrije middaguurtjes had.

Vanavond aten de mannen spareribs en ik een hamburgertje van de grill met aardappelsalade en tomaatjes. Toe nog een paar marshmallows gegrilld en wij hadden weer een koningsmaal.

Paul en Joris gingen daarna nog even met de modelauto racen en toen naar de badesee om met opa en oma te gaan zwemmen. Ik genoot met Mia (de cavia) van de heerlijke avond. Mia zat lekker gras te kauwen, terwijl ik onder het genot van een kopje thee zalig heb zitten lezen.
Op dit moment speelt Joris nog buiten en Sabine is nog niet terug van het werk. Die zal zo ook wel weer terug komen.
Al met al een hele fijne en productieve dag.