In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, mei 24, 2016

15 minute meals: chicken dim sum

De dag begon vandaag heerlijk, want we mochten allemaal (dus ook Sabine!!) uitslapen.
Om kwart over acht ging Joris op weg naar school, Paul en Sabine gingen om 9 uur naar een klant respectievelijk naar school.
Voor mij stond er weer huishouden op het programma en ik moest van de overgebleven groenten van de groentenkist van afgelopen week een soep maken, want anders krijgen we het nooit op.
Ik heb gisteren een mail gestuurd, dat we vanaf deze week toch liever de kleine kist willen hebben, want deze middelgrote kist krijgen wij als kleine eters gewoon nooit op. Elke week groenten weggeven is ook zonde van het geld.

Tussen de middag at ik dus een lekkere bak groentensoep met daarbij een snel gemaakt broodje van bloem, bakpoeder, joghurt, kontje geraspte goudse kaas, nog kleiner kontje geraspte parmezaanse kaas, wat gedroogde uitjes, theelepel knoflookpoeder en een theelepel gedroogde oregano. Paul at alleen het brood met wat kruidenboter en nu hebben we nog een half broodje over voor morgen.

Gisteravond had ik zoals gezegd een kookvideo gekeken en wel de video van 15-minute meals van Jamie Oliver (jullie weten wel, van mijn kookboek) met de chicken-dim-sum. Het is het eerste gerecht in het kookboek en zag er lekker en vrij makkelijk uit. Ik heb het bijna gered in 15 minuten (voorbereidingen niet meegerekend, want dat doet hij ook niet), ik redde het in 20 minuten. Vond ik persoonlijk helemaal niet verkeerd.
Hier zien jullie het resultaat (de foto´s zijn niet supermooi, maar ja, jullie weten ondertussen wel dat mijn telefooncamera het alleen goed doet als ik buiten met goed licht fotografeer):

Hier onder een close up van de kipfilet met kastanjechampignons en broccoli gemarineerd in hoisinsaus en limoensap

kokosbroodjes, komkommersla en geroosterd sesamzaad.

Hier nog een wat mooiere foto gemaakt door Paul

Alweer een recept uit het kookboek dat erg lekker is! We hadden er alleen nog wat extra broccoli bij, hij gebruikt 200 gram bimi (langsteelbroccoli) in het recept, maar dat kunnen wij hier niet krijgen. Dus de normale hoeveelheid van 500 g broccoli gebruikt. Het enige dat we niet op kregen, waren de broodjes. 2 Stuks waren er uiteindelijk nog over, ik zag al van tevoren dat het teveel voor ons was, maar had geen zin om de hoeveelheden opnieuw te gaan berekenen en dus af te moeten meten (deze hoeveelheid was precies genoeg om 1 blikje kokosmelk te gebruiken).

Nu zijn we heerlijk aan het uitbuiken; vanavond gaan Paul en ik nog gezellig langs Marco en Emiek om de verjaardag van Emiek te vieren :) Ik hoop dat ik tegen die tijd weer net genoeg plek heb voor een stukje taart.