In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, juni 28, 2016

kleine terugslag

Tja, na de superdag van gisteren, kwam vandaag natuurlijk de terugslag.
Eerst lekker een beetje uitgeslapen, daarna weer aan de slag. De kleedjes van de bank gehaald en gewassen, stofzuiger door het huis geslingerd en alles gedweild.
Leuk en aardig, maar toen vond mijn bekken het wel weer genoeg geweest. Ik vrees dat ik het gisteren toch iets heb overdreven met trappenlopen.
Dat betekende voor mij flink gas terug nemen en dus heel veel zitten en liggen.

De kinderen hadden vandaag allebei een lange dag op school en Paul had ook het nodige te doen, dus het was lekker rustig in huis. Dat is wel fijn, want als er allerlei mensen rondlopen die bezig zijn, is het voor mij veel moeilijker om rust te houden.

Om kwart voor vijf besloten Paul en ik nog een stukje te gaan lopen. Joris wilde liever een spelletje op de PS4 doen en Sabine zou pas om iets over zes thuiskomen, dus die was er voorlopig nog niet.

Vandaag begonnen we door bij ons vandaan naar rechts het bospad op te lopen.

Als je daar het kleine stukje naar boven bent gelopen, dan kom je op het pad terecht waar vaak een prachtig licht/schaduwspel te zien is. Als je hier doorloopt, dan kom je boven langs het Resort waar ik werkte.

Hier heb je een prachtig uitzicht op de Choralp en het schuurtje hier is ook wel heel authentiek voor deze regio.

Langs 2 huizen en dan over het bruggetje naar links.

Dit is de Oberlauterbach, wat ook een erg leuk straatje is om te lopen.

Langs een mooie stapel brandhout.

En even verderop een prachtig Tirools huis met wijnranken langs het balkon.

Vanaf de Oberlauterbach gaat de weg over in de Unterlauterbach waarna je op de Dorfstraße uitkomt. Het bruggetje waar je uitkomt, is versierd met een mooie bloembak. Wat dat betreft wonen we echt in een mooi dorp, er is hier zoveel moois te zien.

We zijn verder gewandeld naar de camping, waarbij we ook over de Brixenbach kwamen. Er staat behoorlijk wat water in, maar gelukkig alweer minder dan in de afgelopen dagen. Het mooie weer doet een hoop goed op dat gebied.

Op de camping gingen we langs bij de campinggast die de vorige keer met oma mee was gekomen, zodat we voordat hij morgen weer naar huis gaat, zijn zelfgebouwde voortent/houten hut konden bewonderen. Die man heeft echt gouden handjes hoor. Het project is nog in aanbouw, maar ziet er nu al heel mooi uit. We zijn heel benieuwd hoe het gaat worden.

Daarna natuurlijk nog even bij opa en oma langs gewandeld, waarna oma zo lief was om ons even naar huis te rijden. Is dat even luxe!

Thuisgekomen snel aan het avondeten begonnen, want het was ondertussen alweer laat geworden. Op het menu stond oosterse snijbiet met gehakt en rijst. Erg lekker was het weer!
Daarna natuurlijk weer genoten van ons terras. Zolang het weer meespeelt, genieten wij daar natuurlijk zoveel mogelijk van. Voor de komende twee dagen is er weer regen voorspeld, dus we pakken nu elk zonnestraaltje mee.