In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, mei 31, 2016

ff lekker wandelen

Vanochtend spoelde het van de lucht, tussen de middag was het niet beter (en at ik het restje van gisteravond op) en ook vanmiddag werd het maar niet droog. Bleeeeeegh!
Maar goed, er is wel weer het een en ander in het huishouden gedaan, Paul heeft weer wat klanten kunnen bedienen en Sabine en ik hebben de tafeldecoratie voor haar serveerexamen van vrijdag alvast voorbereid.

Daar ik weet dat iedereen natuurlijk ontzettend nieuwsgierig is naar ons avondeten :-) hier de foto (hoe krijg ik ze toch altijd zo prachtig onscherp....):
We hadden stamppot van zoete aardappel en nep-cheddar kaas. Daarbij kort gebakken rode puntpaprika, lente-ui, mais en rode chilipeper met daarbij pittige cevapcici. Ik vond het heerlijk, dochter houdt niet zo van zoete aardappel en warme paprika en manlief vond de zoete aardappel met cheddar kaas niet zo´n bijzondere combinatie. Het was in ieder geval lekker vullend en met al die groentes ook nog eens gezond.

Ondertussen was het trouwens droog geworden en een uur na het eten durfde ik wel een wandelingetje aan. Manlief en ik zijn lekker een stuk richting Kirchberg gewandeld, langs de spoorlijn.

Dit vond ik wel grappig, de hele weide gemaaid, behalve het stuk in het midden. Het was zeker etenstijd....

Deze roze kaarsen vind ik ook al zo leuk.

En tot slot nog een mooi sfeerplaatje.

Dochter is ondertussen wat mopperig, die moet morgen haar kookexamen doen en is met de voorbereidingen bezig. Ondanks dat ze zelf denkt van niet, vermoed ik dat ze toch wat zenuwachtig is.