In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 27, 2016

Antlassrit en inkopen met dochterlief

Gisteren was het weer zo ver, de jaarlijkse processie te paard, de Antlassritt. Paul en ik gingen er samen heen, want Joris ging liever met z´n vrienden naar het zwembad en Sabine wilde programmeren.
Het was heerlijk weer en natuurlijk kwamen we al op de weg er heen allerlei bekenden tegen. De muziekkapel van Westendorf stond bij de kerk te spelen en even later kwam de muziekkapel van Brixen met de ruiters van Kirchberg (die worden bij het begin van het dorp opgewacht door de muziekkapel en een aantal ruiters uit Brixen) aan. Vervolgens rijden ze met z´n allen om de boom bij het parochiehuis, waarna alle ruiters samen met de drie pastoors van Westendorf, Kirchberg en Brixen op weg gaan naar de Schwedenkapelle, waar herdacht wordt dat de Zweedse invasie daar gestopt kon worden.
Toen de stoet voorbij was, zijn we naar het dorpsplein gewandeld en hebben daar de hele middag heel gezellig doorgebracht met allerlei bekenden. De meeste tijd hebben we lekker bijgekletst met Tonnie en Carolien van Haus am Brixenbachl, het was alweer ruim een jaar geleden dat we zoveel tijd met elkaar doorgebracht hadden. Tijd gaat echt snel!
Ondertussen hadden we gehoord dat de pastoor van Brixen door het paard was afgeworpen en naar het ziekenhuis was gebracht. Arme man! Vandaag hoorden we dat hij een gat in z´n hoofd is gevallen en een nachtje in het ziekenhuis heeft moeten doorbrengen.

Thuisgekomen moest er natuurlijk ook wat te eten gemaakt worden en dat werd een salade met Cevapcici. Eenvoudig, voedzaam en nog lekker ook :)


Vanochtend was het gelukkig alweer heerlijk weer, dus ook vandaag konden we genieten van een mooie dag. Manlief moest helaas gewoon aan het werk en dochter had voor school spullen nodig voor het serveer-examen. Ze moeten dan zelf een tafelloper, servetten en andere versiersels organiseren. De andere versiersels hebben we hier nog wel liggen (of kunnen we maken), maar een tafelloper en servetten hadden we niet meer. Onze eerste stop was Wörgl, waar we bij de Aus & Raus voor niet al teveel geld konden slagen. Daarna gingen we op zoek naar een regenjas voor Joris, hij gaat volgende week met school naar Wenen en het weerbericht is niet zo best. Na wat zoeken vonden we een geschikt jasje en was het ondertussen tijd geworden voor iets te eten.
We hadden geluk, want er stond een standje dat Zillertaler Krapfen verkocht (met een vulling van gekookte aardappel en een speciaal soort kaas "broda" genaamd). Die hebben wij dus voor onszelf gekocht.
Smullen dus!
Daarna reden we door naar Kufstein, omdat Sabine daar een afspraak had. Eerst hebben we onszelf nog verwend met een ijsje, daarna ging Sabine naar haar afspraak, terwijl ik lekker ben gaan rondwandelen. Zoals jullie kunnen zien, kon ik van heerlijk weer genieten. Het was zelfs zo warm, dat ik een paar keer in de schaduw ben gaan zitten, omdat ik het in de zon te warm vond. Helemaal niet erg natuurlijk! Hier een kijkje bij de Inn.

 
Om vier uur kwamen we thuis en niet veel later kwam ook Paul thuis. Sabine ging lekker een spel op de PS4 spelen, terwijl Paul en ik gingen bedenken wat we gingen eten. Gelukkig bracht mijn lievelingskookboek weer uitkomst :-) Weliswaar een beetje aangepast aan de ingrediënten die we in huis hadden/snel konden halen, maar toch. Een pesto-pasta met sperziebonen en spinazie, met kalkoenfilet gekruid met venkelzaad, geplette knoflook, gesneden chili-peper en tomaatjes. Hierbij een zelfgemaakte pesto en wat parmezaanse kaas.
Het was, zoals verwacht, weer lekker. Daarna zijn we nog even op het terras gaan zitten, waar we vergast werden op een kleine onweersbui. Niet vreemd na twee zulke heerlijk warme dagen.

Morgen schijnt het iets minder weer te worden, dat zien we dan wel weer. Van gisteren en vandaag hebben we in ieder geval genoten.