In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, juni 25, 2016

Paul is jarig

Gisterochtend gingen Paul en ik al vroeg op pad. Iets over half acht startte onze wandeling vanaf het zwembad in Brixen. Hier het uitzicht vanaf het beginpunt.
Eerst wandelden we langs de hal van de Eisstock-vereniging, het voetbalveld en de tennisbanen.



Daarna kom je langs het zwembad/zwemmeer/recreatiegebied met uitzicht op de Hohe Salve.


Net na de speeltuin kom je over een klein bruggetje.

Verder over de heerlijke wandelweg in het dal. Het was voor mij helaas niet mogelijk om weer een bergwandeling(etje) te doen, omdat mijn bekken het daar niet mee eens was, maar dat geeft niets, want een wandeling door het dal is ook prachtig.

De weg verloopt voor een deel langs een beekje...

... en komt uit bij de spoorweg.




Vervolgens slingert de weg tussen de weides door naar dorpsdeel Achenberg.

(ik ben dol op bomen :) )

Aan de rechterkant continu begeleidt door de spoorbaan en de provinciale weg.

Langs de beekjes groeien allerlei leuke bloemetjes en plantjes.

Bij de Achenberg zijn we weer omgedraaid, toen was er een half uur voorbij en er moest natuurlijk ook nog gewerkt worden.

Gelukkig is het uitzicht op de weg terug nog steeds mooi!





Voor we het wisten, waren we het half uur ook alweer terug gelopen en stond de auto braaf op ons te wachten.


Thuisgekomen vroeg dochterlief (die had een vrije dag van school, omdat ze als klas teveel uren hadden gehad) of ik niet meewilde om wat kleding te kopen in Wörgl. Ik had weliswaar wat anders geplanned, maar hé als je dochter vraagt of je meegaat, dan ga je natuurlijk mee!
Tijdens het winkelen waren we ook hard op zoek naar een kado voor Paul z´n verjaardag, maar we vonden niets passends.

Dus zonder kado weer naar huis gereden en op de terugweg bedacht wat de kinderen als kado konden geven, want een vader die niet weet wat hij wil hebben, is best een uitdaging.
Na thuiskomst zijn we nog snel naar de supermarkt gereden om nog wat eten te halen voor de bbq ter ere van Paul zijn verjaardag. We hadden besloten om dat de dag van tevoren maar te doen, omdat er voor zaterdagavond slecht weer (onweer) was voorspeld.
Toen opa en oma ´s middags kwamen, hoefden we alleen de salade nog te maken en het brood te snijden. De rest was al netjes voorbereid.
We aten heerlijk: stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, aardappelsalade, schopf, spare-ribs, oosters gemarineerde kipfilet, zelfgemaakte hamburgertjes en een salade van romanesco-sla met watermeloen en feta. Helaas ben ik vergeten om een foto van het lekkers te maken, ik laat het dus aan ieders eigen fantasie over om hier een beeld bij te bedenken.
Na het eten kwamen Marco en Emiek van Haus Tirol nog gezellig bij ons langs en hebben we heerlijk op het terras zitten kletsen tot het bedtijd was.

Vanochtend was zoonlief al een tijdje uit bed toen ik opstond. Samen zijn we naar de kleine Spar op het dorpsplein gereden om inkopen voor het ontbijt te doen. Verschillende broodjes, croissants, een choco-croissant en bladerdeeg-gebak met abrikozen. In het dorp stond politie en overal brandweer, dus ik ben maar even gaan vragen of we nog terug konden rijden. Helaas, er was een algeheel rijverbod, want de fietsers van de KitzAlpBike kwamen er aan. Paul moest dus nog even op zijn ontbijt wachten, want Joris en ik moesten gedwongen op een bankje plaatsnemen om de fietsers aan te moedigen.


Ik heb maar van een klein deel foto´s gemaakt, want er doen wel 400 mountainbikers mee aan deze meerdaagse wedstrijd! Ook hebben we nog even gezellig gepraat met een duitse moeder met zoon, wiens man/vader meedeed aan de wedstrijd. Al zolang de wedstrijd gehouden wordt, doet hij mee en ook zoonlief doet vanavond (als het weer tenminste meewerkt) mee aan de KidsAlpBike, de kinderwedstrijd van dit wielerfestijn.
Ongeveer een kwartiertje later konden we onze rit naar huis weer hervatten en dekten we snel de ontbijttafel.

Paul kreeg zijn kadootjes overhandigd: van de kinderen een familiewandeling naar de Speckalm met een door de kinderen betaalde Jause en van mij een Polar Loop. Dat laatste is een zogenaamde Activity Tracker; een soort armband die bijhoudt hoeveel beweging je op een dag hebt gehad. Die hebben we dus eerst opgeladen en via een Internet applicatie ingericht. Daarna is Joris naar het zwembad gegaan en zijn Paul, Sabine en ik naar Salzburg gereden. We hebben heerlijk door de stad geslenterd en een ijsje gegeten, want het was er ontzettend warm.
We namen een kijkje bij het waterrad, waarnaast de oudste bakkerij van Salzburg gevestigd is.

Hier nog een mooi plaatje van de burcht.

Ook gingen we nog even bij de Asia-shop langs om onze afbak-kroepoek aan te vullen. Ook kochten we onze favoriete rijstcrackers en een fles zoete sojasaus (ketjap), dat kunnen we altijd wel gebruiken.

Door de warmte hadden we nog niet genoeg honger gehad om te willen eten, maar thuis aangekomen (half drie) hadden we wel flink honger gekregen. Dus hebben we de bbq weer aangestoken, sneetjes gemaakt van het overgebleven brood van het ontbijt, de kruidenboter en het overgebleven vlees uit de koelkast gehaald en de rest van de watermeloen in stukken gesneden. Het begon ondertussen al te rommelen (onweren) en licht te regenen, dus we waren nog eens extra blij met onze beslissing om de verjaardags-bbq gisteren al te houden.
Het is ondertussen bijna half zes en we genieten allemaal op onze eigen manier van de vrije dag, terwijl het buiten continu rommelt en telkens weer wat regent.
Voor morgen wordt steeds weer regen afgewisseld met droge periodes afgegeven, dus we gaan het zien. Hopelijk kan ik morgen toch foto´s posten van een lekkere wandeling.