In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 03, 2004

Sinterklaas natuurlijk

Zo, dat was me een sinterklaasdagje wel.
Vanochtend Sabine met panfluit naar school gebracht, zodat ze een liedje voor de Sint kon fluiten.
Daarna Joris voorbereidt op zijn bezoekje aan de peuterspeelzaal. Toen we daar aankwamen, was het toch eventjes schrikken van 2 vrolijke (maar wel rustige) zwarte pieten. Pakjespiet en Snoepjespiet waren er en bij alletwee mochten de kinderen wat halen.
Als kadootje kregen ze een houten puzzelbord met zeedieren en een hengeltje. Kunnen ze leuk de beestjes uit de puzzel vissen. Joris was helemaal bij, want zijn hengelpuzzel was stuk en nu kreeg hij zomaar van Zwarte Piet een nieuwe! Hij was dolgelukkig.

Om kwart over twaalf Sabine weer uit school gehaald en die hadden als Sint kado een optreden van een duo gekregen. Quk heten ze. Geen idee wat ik me er bij voor moet stellen, maar dat horen we 21 januari, want dan komen ze. Mooie kalender erbij + een potloodje zodat ze de dagen af kunnen strepen.

De rest van de middag ben ik samen met de kinderen bezig geweest met m´n surprise. Even eten en daarna, weer aan de slag. Nu zijn we tenminste bijna klaar. Ik moet nog 2 kadootjes kopen, ff inpakken, gedicht erop en we zijn d´r. Gelukkig maar, want morgen om een uur of 2 willen we toch wel graag in Den Haag zijn.

Tot zover de belevenissen van vandaag. Ik ben moe en ga lekker pitten.