In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 01, 2004

van alles en ook nog wat

Vandaag was weer eens een druk dagje.
Om 5 voor 7 was ik m´n bed al uit (pffff, da´s niks voor mij hoor), omdat zoonlief wakker was en graag z´n schoentje wilde inspecteren. En omdat er natuurlijk weer van alles inzat, moest hij daarmee weer naar boven om Sabine wakker te maken door 1 van die dingen zachtjes op haar hoofd te slaan.
Daarna weer hard aan het opruimen en poetsen geweest omdat we om 14.00 uur weer een kijker hadden. Wel erg veel last van m´n bekken en in de loop van de ochtend bleek hoe dat kwam.....ongesteld dus.

De rondleiding liep voorspoedig en op 11 december wordt ook de rest van die familie meegesleept om te komen kijken. De vrouw in kwestie kende dit soort huizen al en had al de hele tijd een vreemd gevoel in d´r lijf, dus ze moest en zou komen kijken.
Het viel haar allemaal duidelijk mee, dus nu duimen we met z´n allen heel hard dat haar man ook positief is........

Vanmiddag ook nog de schoorsteenveger op bezoek gehad en ik moet zeggen dat de hoeveelheid roet die uit de schoorsteen kwam wat mij betreft ontzettend meeviel. 1 krantje vol en dat na een hele winter stoken!

Gistermiddag kwam Sabine thuis met het verhaal dat ze op school had verteld dat zij wel even op de panfluit `zie ginds komt de stoomboot´ zou spelen voor Sinterklaas.
Nu moet ik daar dus bij vertellen dat ze nog nooit 1 goede noot uit die fluit had gekregen en dat in het liedje een aantal keer een bes gefloten moet worden en die is niet makkelijk, wat zeg ik, gewoon moeilijk om te blazen.
We hebben dat dus veranderd naar ´sinterklaas kapoentje´ en nu met haar tweede oefendag krijgt ze dat al heel aardig voor elkaar. Echt ongelooflijk, dat had ik niet verwacht. Ik ben al apetrots op haar, dus nu alleen nog hopen dat ze vrijdag voor Sint zelf niet te zenuwachtig is en dat het haar gaat lukken.