In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, maart 11, 2005

De kast

de kast gaat weg
zomaar weg
naar een andere eigenaar
de kast die hier al jaren staat
en waar het nog heel goed mee gaat
gaat weg, dat is heel raar

Maar ja, dat krijg je er natuurlijk van als je zo´n ding verkoopt.
Vandaag is het dan tijd om het ding helemaal leeg te ruimen. Alles weg te gooien dat niet mee hoeft naar Oostenrijk en de rest gaat hup de verhuisdozen in. Gek genoeg kost zoiets altijd een hoop tijd. In zo´n kast vind je toch een hoop herinneringen en dan is de vraag of je die houdt of toch maar wegdoet.
In deze kast liggen Sabine´s kleren (die gaan dus in doosjes om gebruikt te worden), wat speelgoed, glazen, kopjes, borden, boeken, foto´s, negatieven, singles en nog wat studiespul. In de laadjes nog wat ongesorteerd spul dat goed bekeken moet worden. Ik vermoed dat ik er wel een hele middag voor nodig heb om alles te sorteren.

Het hoort bij verhuizen en ik vind het eerlijk gezegd ook wel leuk om te doen. Het is alleen jammer dat dit soort zaken zo vreselijk veel tijd kosten, aan de andere kant hebben we dan in Oostenrijk alle overtollige belast weggedaan en dat geeft op de een of andere manier toch ook lucht. Je hebt minder te verhuizen, minder uit te pakken, minder zooi. Want 1 ding willen we zeker niet doen en dat is opslagruimte huren om onze overbodige spullen in op te slaan!
Alles wat we niet binnen een jaar weer gaan gebruiken is overbodig en dus zonde om geld aan te spenderen (ja ja, het consumindergeestje zit er aardig in).

En daarom gaat ook onze kast weg....... we hebben ´m niet meer nodig (we gaan gemeubileerd huren).