In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, mei 19, 2005

beetje gefrutsel in de morgen

Vanochtend eerst maar eens begonnen met de etiketten te kleuren voor a.s. zaterdag. Dan komt een deel van het oostenrijk forum bij elkaar in park oud valkeveen. En om te zorgen dat we elkaar herkennen, heb ik rood-wit-rode etiketten gekleurd, waarop we onze namen kunnen schrijven.

Ik heb er erg veel zin in en hoop dan ook op een grote opkomst en natuurlijk zo droog mogelijk weer.

Verder ook meteen de docu op school afgezegd. Ik ben het zo zat dat ik daar nu al 7 weken voor nop zit. Er komen niet eens kinderen (nou ja, ik heb in de afgelopen 7 weken om en nabij 2 kinders bij me langs gehad) en ik kan mijn tijd wel beter gebruiken! Al was het maar om ff lekker te zitten internetten. pffff

Verder begin ik heel langzaam aan toch eens aan een planning te denken voor het regelen van de laatste zaken voordat we weggaan. Ik moet nog naar Den Haag voor uittreksels uit het geboorteregister van Sabine en mijzelf, en een internationaal uittreksel uit het huwelijksregister.
Ook naar Hoorn voor een uittreksel uit het geboorteregister voor Joris en dan natuurlijk nog naar het gemeentehuis hier voor een uittreksel voor Paul.
M'n rijbewijs moet ik ook maar later verlengen denk ik. Dat hoeft officieel pas in 2007, maar mijzelf kennende ga ik dat tegen die tijd nogal vergeten.

Dit doet me er trouwens ook aan denken dat ik nog een kopie van onze ID-bewijzen naar de notaris moet sturen in verband met de overdracht in augustus. Lijkt handig om te zorgen dat het allemaal snel afgehandeld wordt natuurlijk.
Onze definitieve vertrekdatum zijn we ondertussen ook maar eens aan het bedenken. M'n schoonvader rijdt als het goed is de bus voor ons en we zaten eerst te denken aan 30 juli, maar dat schijnt de zwarte zaterdag te worden (en ik hou toch al niet van op zaterdag die kant op rijden). Dus misschien wordt het toch wel gewoon 31 juli of 1 augustus, dat lijkt me een betere datum.