In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, mei 30, 2005

Keuzes maken

Een mens maakt een hoop keuzes in haar of zijn leven, maar als je gaat verhuizen dan moet je er heel veel maken.
Ik heb al eerder geschreven over het feit dat we al onze spullen aan het uitzoeken en opruimen zijn en daar ben ik nu ook weer mee bezig. We hadden een hele vuilniszak vol met kleertjes van Joris (babymaatjes) en ook nog wat lakentjes en onderlakentjes voor een babybedje. Natuurlijk kunnen we iemand zoeken om blij mee te maken, maar ik weet gewoon zo snel niemand in onze omgeving met een jongetje die nog spullen nodig heeft.
Vandaar dat de hele zak in de kledingbak bij de kerk is verdwenen. De kleding wordt dan voor een klein prijsje aan belangstellenden verkocht en de opbrengst is bestemd voor de ouderen en chronisch zieken in de gemeente.
Voor mij eigenlijk 3 vliegen in 1 klap:
- ik hoef geen moeite te doen om de oude spullen kwijt te raken
- andere mensen kunnen voor een klein prijsje nog leuke spullen kopen
- ik doneer zo ongemerkt ook nog wat voor het goede doel

Nu hebben we op zolder ook nog zo'n vuilniszak vol met speelgoed liggen. Nu twijfel ik tussen de vuilnisbak (er zit ook een hoop losse troep tussen) of tussen het zaakje uitzoeken en de goede spullen naar de kringloopwinkel brengen en de rest ook weer in de vuilnisbak.
Milieutechnisch gezien is de laatste optie natuurlijk de beste. Ook gezien het feit dat de kringloopwinkel werk biedt aan zo'n 13 mensen hier uit de buurt is een pré.
Aan de andere kant ligt mijn luiheid op de loer die eigenlijk liever achter de pc blijft zitten en daar interessante artikelen wil lezen of een spelletje wil doen.

Wat zal m'n keuze nu toch eens worden......

1 Comments:

At 30 mei, 2005 23:32, Anonymous Anoniem zei....

Haha Petra,
Wat herken ik dit toch goed, weggooien in 1 keer of toch maar even uitzoeken....
De laatste weken ben ik er ook weer mee bezig en als ik dan denk dat ik er al een jaar niet naar getaald heb, dan kan ik het maar beter lekker weggooien, het gevaar van uitzoeken vind ik altijd dat je toch weer veel dingen tegenkomt die je dan toch weer gaat bewaren..
Ik wens je veel succes met de laatste lootjes en we zien elkaar vast wel weer op msn.
Groetjes Ilona

 

Een reactie posten

<< Home