In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, juli 12, 2005

Entrümpeln, Flingen of in gewoon nederlands, Opruimen

Toen ik vanochtend ons bergje rommel buiten zag staan, verbaasde het me eigenlijk dat we die spullen nog zolang bij ons gehouden hebben. Aan de andere kant was vrijwel alles nog in gebruik, dus wat dat betreft kon ik geen schuldgevoel hebben.
Nu vraag ik me dus wel eens af wat andere mensen van ons gedacht hebben, je weet wel, degenen die alles graag nieuw en heel om zich heen hebben. Voor die mensen moet het hier toch een halve vuilnisbelt geweest zijn, vrees ik.

Toch voelt het heel lekker al die zooi weer weg. Het huis ziet er dan wel uit als een slagveld (tja, sorry ik vond de gewone huishoudelijke zaken even voorgaan), maar de zooi wordt wel steeds minder. En dat voelt heel lekker.

Daarnet heb ik 15 dozen van de zolder een verdieping naar beneden gedragen en in Sabine's oude kamer gezet. Zoals ik al een geschreven heb, is dat nu onze opslagkamer geworden. Daardoor ziet de zolder er ook al weer een stuk leefbaarder uit moet ik zeggen, alhoewel daar ook nog wel het een en ander moet gebeuren (vooral achter de schotten, hihi). Zodadelijk ga ik beginnen aan het inpakken van speelgoedzaken die nu in de huiskamer liggen te slingeren. Het spijt met voor de kinderen, maar ook dat zal een keer moeten gebeuren en nu heb ik er de puf voor.

Dan zal ook de huiskamer weer een stuk opgeruimder worden en daarmee vermoedelijk mijn humeur ook :-), alhoewel dat ook al behoorlijk verbeterd is sinds gisteren.

Verder heb ik daarnet Paul z'n contract binnengekregen en ik moet zeggen dat het er netjes uitziet. Er staan geen gekke dingen in, het concurrentiebeding is eruit gehaald (was een voorwaarde voor ons, per slot van rekening brengt Paul de klant zelf mee dus er is geen concurrentie wat dat betreft) en met het uursalaris komen we uiteindelijk op ongeveer hetzelfde uit als wat hij nu verdient. Nu nog tekenen en natuurlijk de officiële opdracht van z'n werkgever en het is rond.

Leuk, zo komen we steeds verder in het proces en je leert steeds nieuwe dingen met elke nieuwe stap die je zet.