In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juli 04, 2005

reactie op berichtjes en het wegdoen van de auto

Om te beginnen wil ik iedereen die op mijn blogjes reageert heel erg bedanken. Het is zo leuk om te zien dat mensen zo met je meeleven.
Ik wil Yvonne graag bedanken voor de tip van de ID-kaarten van de kinderen. Ik dacht echt dat ik ze uit m'n paspoort moest laten halen als ik ze zelf zo'n kaart wil geven, maar gelukkig hoeft dat niet. Dat scheelt mooi weer in de kosten
En voor wat betreft de hoeveelheid zooi die we meenemen: we nemen inderdaad vrijwel geen meubels mee. We huren een vrijwel volledig gemeubileerde woning en onze spullen zijn ook bijna allemaal op. We nemen 2 boekenkastjes, 2 onderschuifbedden (nemen vrijwel geen ruimte in) met 2 lattenbodems en 2 matrassen, 2 bureau's en 2 bureau stoelen en 2 gewone zitstoelen mee. Volgens mij heb ik zo onze hele meubelvoorraad wel opgetekend. Verder hebben we als het goed is een stuk of 80 verhuisdozen en daar denken we toch ook echt mee uit te kunnen komen.
Het hele opnieuw inpakken dat we moeten doen, komt niet doordat ik zo slecht heb ingepakt, maar doordat we zagen dat er in een hoop dozen ovenvisjes (zie blog van 12 juni) zitten. Dus hebben we het een of andere (biologische) spulletje besteld waardoor die krengen uitdrogen. Maar eerst halen we alle dozen leeg, kijken alles na, verpakken het in vuilniszakken, doen een 'gif'stickertje in de vuilniszak en ook nog 1 in de verhuisdoos, halen de zolder zo goed mogelijk leeg en spuiten die in met anti beestjes spul en dan hopen we de plaag te hebben opgelost. We willen die krengen namelijk niet meenemen en ook niet achterlaten voor de nieuwe bewoners van dit huis.
Tot zover volgens mij de update naar aanleiding van de berichtjes die jullie hebben geschreven.


Verder moet me toch ook nog even het volgende van het hart:
Onze auto gaat niet meer door de apk komen doordat er ergens een of ander dingetje vervangen moet worden. Het ding zelf is niet duur, maar voordat je erbij kan, ligt je halve auto uit elkaar en dat kost nu eenmaal veel arbeidsloon. Omdat we verwachten dat we in Oostenrijk niet heel vaak een auto nodig zullen hebben, gaan we proberen om het zolang mogelijk zonder auto te doen.
Zoals andere autobezitters wel weten, is de auto per maand een flinke kostenpost. Tussen de E 250,- tot E 400,- per maand ben je er snel aan kwijt (incl. afschrijving). Wij zijn zelf niet handig genoeg om de auto te onderhouden, wat voor ons gewoon betekent dat we geen echt oude auto kunnen rijden, omdat het onderhoud dan gewoon te duur wordt (zoals nu dus met onze opel astra station uit 1995 met bijna 300.000 km op de teller).
Nu krijgen we echt van iedereen om ons heen op z'n minst een meewarige blik, maar vaak ook gewoon de opmerking: "pfff, dat lukt je toch nooit, hoe wil je nu zonder auto uitkomen, je bent er zo aan gewend, dat wil je toch niet".
Dan vraag ik me af hoe zij het vroeger hebben gedaan. Hebben zij altijd een auto gehad? Volgens mij niet. Ik weet nog dat mijn ouders ook een hele tijd geen auto hadden en die hadden ook 3 kinderen.
Nu is het in de stad wel wat makkelijker dan in een dorp, in verband met het goede openbaar vervoer, maar dan nog. We gaan naast het treinstation wonen. Als Paul naar NL moet voor z'n werk gaat hij sowieso met de trein, want hij heeft helemaal geen zin om zo'n stuk in z'n eentje te rijden.

En Petra zou Petra niet zijn, als ze bij zulke opmerkingen niet d'r kont tegen de krib gooit en het juist gaat proberen. Dus ik hoop natuurlijk op jullie actieve steun in deze
Op naar nieuwe besparingsmogelijkheden!

2 Comments:

At 04 juli, 2005 19:27, Anonymous Anoniem zei....

besparen begint bij het NIET hebben van een auto! Wij hebben er nu wel eentje, maar dat is onze eerste. Tot ons 29e cq 33e zonder gedaan. Van wat we bespaart hebben konden we een hele boel andere dingen doen (reizen)! Laat iedereen maar lekker praten, nu wij een auto hebben, krijgen we weer opmerkingen waarom we zo'n oude auto rijden.... (zucht) Gooi de billen maar tegen de kribbe, niets is mooier dan een beetje apart te zijn!!

 
At 04 juli, 2005 19:29, Anonymous Anoniem zei....

besparen begint bij het NIET hebben van een auto! Wij hebben er nu wel eentje, maar dat is onze eerste. Tot ons 29e cq 33e zonder gedaan. Van wat we bespaart hebben konden we een hele boel andere dingen doen (reizen)! Laat iedereen maar lekker praten, nu wij een auto hebben, krijgen we weer opmerkingen waarom we zo'n oude auto rijden.... (zucht) Gooi de billen maar tegen de kribbe, niets is mooier dan een beetje apart te zijn!!

 

Een reactie posten

<< Home