In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, juli 13, 2005

Leef je dromen

Sinds wij zo serieus bezig zijn met het waarmaken van onze droom is het me steeds duidelijker dat eigenlijk iedereen dat zou moeten proberen.
Zo gauw je met mensen over hun dromen praat dan krijg je vaak 2 verschillende reacties. De eerste is de standaardreactie van het winnen van de loterij en nooit meer iets hoeven doen. Dat zijn mensen die er volgens mij nog nooit echt over hebben nagedacht.
Daarnaast heb je mensen wiens ogen beginnen te stralen zogauw ze het over hun droom hebben. Die krijgen duidelijk een overmaat aan energie en worden zoveel vrolijker als ze het over hun favoriete bezigheid hebben dat is zo aanstekelijk.

De mensen die hun droom waargemaakt hebben, zie je gewoon groeien in allerlei opzichten. Het is daardoor niet alleen goed voor henzelf, maar ook voor hun omgeving.
Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat iedereen moet proberen om haar of zijn echte dromen te leven. Het maakt alle uiterlijke schijn die veel mensen nu nodig schijnen te hebben volledig overbodig.

Ik weet dat ik misschien een ietsje te enthousiast ben in dit opzicht omdat ik zelf nog in de fase zit waarin m'n droom gerealiseerd wordt, maar ik hoop toch dat ik met mijn enthousiasme iemand net dat zetje kan geven dat ze nodig hebben.

Dus kom op mensen, denk eens goed na wat jouw droom is en probeer het te laten uitkomen, al is het maar voor een klein stukje.

Mens, leef je dromen!

2 Comments:

At 13 juli, 2005 17:11, Anonymous Anoniem zei....

Tja, ik heb ook mijn dromen, maar het zijn geen reele dromen ben ik bang. Je moet deze dromen natuurlijk wel samen met je partner hebben anders komt er nog niks van terecht. Maar dromen hebben is fijn....

 
At 14 juli, 2005 09:30, Blogger Petra zei....

Je hebt gelijk dat ons soort droom er 1 is die je samen met je partner moet hebben, maar dat hoeft niet persé. Er zijn ook mensen die heel graag met dieren werken en dat het liefst professioneel zouden doen. Omdat dat niet gaat, gaan ze dan zoveel mogelijk in een asiel helpen. Dat is ook een droom en misschien niet helemaal precies wat je wilt, maar wel gedeeltelijk en dat is ook mooi, toch? Wij zijn ook eerst jaren alleen maar op vakantie geweest naar Oostenrijk, terwijl we wel heel graag echt die kant op wilden. Toen leek het ook alsof we onze droom nooit zouden realiseren. Nu we een jaar of 3 verder zijn, kunnen we na veel werk vooraf zeggen dat we beginnen met onze droom te leven.

En onze droom is ook nog niet af, dit is natuurlijk pas de eerste stap, maar die hebben we nu dan tenminste ook gezet. Nu nog kijken of het echt zo leuk is en dan moeten we de vervolgstappen ook nog voor mekaar zien te boksen. Ook bij ons gaat het niet zo snel, al lijkt dat misschien wel zo.
Om verder te komen, moet ik eerst weer een hele hoop tijd en spaargeld investeren en dan kunnen we misschien over een goed jaar de volgende stap zetten, maar misschien lukt dat ook nooit.

Wat ik eigenlijk met dit blogje wilde zeggen is dat je je dromen niet helemaal moet laten varen omdat je ze misschien niet volledig kunt laten lukken. Je weet nooit hoe de toekomst nog uit kan pakken.

 

Een reactie posten

<< Home