In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, augustus 20, 2005

Boontje komt om haar loontje

Gisteren was een prachtige dag (en dat was al aangekondigd) dus wij hadden 2 dingen op het programma staan.
1. Met de kinderen naar het Hexenwasser in Hoch Söll
2. BBQ-en met vrienden van de camping


We gingen om iets over negen richting lift lopen en dat is van de ene kant van het dorp naar (bijna) de andere kant dus een aardige tippel met 2 kinderen. Onderweg moesten we ook nog een tussenstop bij de Billa maken om broodjes voor de dag te halen dus we zijn een aardig tijdje onderweg geweest, temeer daar we onderweg natuurlijk nog een bekende tegenkwamen waarmee nog een praatje gemaakt moest worden.
Toen lekker met de lift naar boven gegaan en ook daar weer een praatje gemaakt met de liftmeneer, al jaren een bekende van ons.
Toen op weg gegaan naar het Hexenwasser. Na een flinke wandeling van ongeveer 5 kwartier kwamen we er aan en zijn we al vrij snel de waterplassen ingedoken. Er zijn boven op de berg allemaal kunstmatige waterpartijtjes aangelegd waar je door kunt lopen en waar de kinderen lekker kunnen spelen. Het was een heerlijk zonnige dag dus vrij druk, maar toch heb ik niet echt het idee gehad dat het _te_ druk was. Het nadeel is wel dat je vrijwel de hele tijd in de zon loopt en daar kreeg ik later best wel last van.
We hadden broodjes mee en die hebben we lekker belegd met kaas, spek en augurk of met kaas, fijne extraworst (soort knoflook boterhamworst), tomaat en augurk. Allemaal erg lekker en weggespoeld met wat dunne siroop konden we weer verder met in het water plonzen.
Tegen half twee nog een glas aardbeienmelk gedronken en daarna de terugweg weer aangevangen. Dit was voor mij niet zo'n ontzettend goed idee, want ik kan er eigenlijk helemaal niet tegen om meteen na eten (of zo'n zwaar iets drinken) meteen te gaan lopen. Vooral omdat we een heel stuk moesten stijgen was ik al snel niet blij meer en ook Joris en Sabine waren erg moe en liepen dus te zeuren wat het allemaal niet beter maakte.
Op een bepaald moment begon ik het bange gevoel te krijgen dat ik een zonnesteek begon te krijgen, wegens te weinig drinken en de hele tijd de hete zon op m'n hoofd, want ik werd misselijk en zag regelmatig zwart voor m'n ogen. Gelukkig sleepte Paul ons erdoor en doordat ik aanmoedigingen naar Sabine bleef roepen, moest ik ook wel gewoon doorgaan.
Uiteindelijk waren we dan boven aangeland en konden we weer een rustig stukje dalen wat het allemaal wel wat makkelijker maakte.
Na zo'n 5 minuten gedaald te hebben kwamen we (vlak bij de lift) een Jausenstube tegen, waar we dus ook zijn neergeploft en waar ik mezelf tegoed heb gedaan aan een glas heerlijk bergwater (ze hadden geen flessenwater zonder bubbels). Na een kwartiertje gezeten te hebben konden we weer verder. Onder het genot van een prachtig uitzicht zijn we weer naar de lift gelopen en afgedaald.
We waren van plan om een taxi naar huis te nemen, maar helaas was er nergens een taxi te bekennen. Dus zijn we toch maar weer gaan lopen. Ik kon ondertussen m'n blaren wel erg goed voelen, maar voor de rest ging het gelukkig goed dus toen Joris er even helemaal doorheen zat (en Paul even bij de bank was) kon ik hem een stukje dragen. We zijn toen verder gelopen naar de Billa, want daar staat een fontein met bankjes in de schaduw dus daar kon ik even lekker zitten en de kinderen hebben heerlijk met het water staan spelen. Toen Paul ons weer had ingehaald en nog de laatste boodschapjes had gedaan, zijn we naar huis gegaan om de barbeque voor te bereiden. We wisten niet of we 3 of 8 gasten zouden krijgen dus we moesten ervan uitgaan dat iedereen zou komen en dan heb je nog wel even werk.
Omdat we om 5 uur thuiskwamen en nog even hadden gezeten moesten we ook nog aardig doorwerken, want onze Duitse vrienden zouden zo tussen 18.00 en 18.30 uur komen.

Toen ze er om 19.00 uur nog niet waren, begonnen we toch een beetje aan de afspraak te twijfelen. Ik heb toen nog even met onze huisbazin zitten praten, die kwam een boekje voor Joris brengen en Paul is naar de camping gefietst om te kijken wat er mis was gegaan.
Zo'n 10 minuten later kwam Paul aangefietst met een auto in zijn kielzog, waarin vriendin met 2 kinderen zaten. Manlief heeft een longontsteking en voelde zich helemaal niet goed na een hele dag weg (ze hadden pech gehad met de aansluiting van hun rondvaart en waarom daarom zo laat) en de anderen waren nog helemaal niet thuis.
Toen kon Paul eindelijk een fles sekt ontkurken en gingen we aan de bbq. Het was ontzettend gezellig en daarom heb ik veel te veel van die sekt naar binnengewerkt en daar moet ik nu voor boeten.
Jongens wat heb ik een kater zeg, ik ben me een partij misselijk, dat wil je niet weten.
Boontje komt om z'n loontje is in dit geval een hele goede.

Wat me verder nog is opgevallen gisteren, is dat Sabine vreselijk goed haar best doet om duits te praten (ze doet er in ieder geval totaal niet moeilijk over) dus dat zie ik helemaal goed komen. Op dit moment zitten we met z'n vieren in de kelder, want het weer is weer helemaal omgeslagen en het is dus niet bepaald warm te noemen en vannacht is er weer heel veel water omlaag gekomen dus alles is drassig, waardoor de kinderen geen zin hebben om buiten te spelen.

Morgenavond hoop ik naar het panfluitconcert in de plaatselijke kerk te gaan (als er nog kaartjes zijn) en verder zien we wel wat er komt. Het wordt vast wel weer een gezellige dag.

2 Comments:

At 21 augustus, 2005 09:01, Anonymous Anoniem zei....

Het klinkt allemaal prachtig daar in Oostenrijk. Het is net of jullie op vakantie zijn:)
Wanneer beginnen de scholen bij jullie?

 
At 21 augustus, 2005 20:58, Anonymous Anoniem zei....

En? Kater verdwenen en een poes voor in de plaats gekomen? Leuk om dit zo allemaal te kunnen lezen hoor!

Dikke knuf helemaal vanuit die Niederlande....Jet en de rest van het geteisem hier;-)

 

Een reactie posten

<< Home