In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 21, 2005

Panfluitconcert en zeer geïnteresseerde spammers

Jongens en meisjes, mijn blogje van gisteren heeft op de een of andere manier veel aandacht getrokken van engelstalige spammers.
Ze vinden zonder uitzondering mijn blog fantastisch (wat leuk dat ze nederlands kunnen lezen, haha) en vervolgens mag ik ook bij hun blog komen kijken. Wat een eer, ik ben ontroerd.

Ik heb me gisteren de hele dag niet echt best gevoeld en ook vandaag ging het nog niet echt lekker. Ik ben bang dat ik met mijn drink actie mijn afweersysteem weer naar z'n grootje heb geholpen, want de griepige verschijnselen waren weer in vol ornaat aanwezig.
Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter.

Vandaag regende het weer zo'n beetje de hele dag, dus we hebben deze weer binnen doorgebracht. Lekker een sonntagskuchen gebakken (het was dit keer een cake met appel en amandelschaafsel, geserveerd met een flinke klodder vanille slagroom), met Sabine een spelletje Catan (voor 2 personen) gespeeld en vanavond heerlijk gesmuld van Paul z'n rijstschotel (basmatirijst gekookt in bouillon, dan ui en paprikastukjes in olie en boter opbakken, daar in stukjes gesneden barbeque worstjes bij, de rijst erbij mikken en dan flink kruiden met zout, peper en djahé).

Om 10 over 7 ben ik met Sabine richting kerk gelopen waar een panfluitconcert zou worden gegeven. Wij stormen om iets voor half 8 die kerk in, is de mis nog in volle gang! Oeps, gelukkig maar dat we niet met veel herrie binnen kwamen lopen.
Na een minuut of 10 was die ook weer afgelopen en mochten we met 26 mede-liefhebbers (Sabine had geteld dat we met z'n 28-en waren) genieten van een technisch heel goed concert. De begeleidende organist/violist was er 1 van 13 in een dozijn, maar de panfluitist was heel erg goed. Hij deed me wel een beetje denken aan Whitney Houston. Niet qua uiterlijk natuurlijk (het was een roemeen), maar wel in verband met het overdreven tonen van het feit dat hij z'n technieken zo vreselijk goed beheerst. Erg knap, ook erg mooi, erg genoten ook, maar een grote ster zal het nooit worden vrees ik.
Er is trouwens 1 nadeel aan concerten in een kerk, het is koud......... en niet een beetje, maar heel flink. Tja, in een mooie kerk zit nu eenmaal geen verwarming en daar de temperatuur vandaag ook weer niet boven de 20 graden is geweest en het 's avonds zeker niet boven de 10 graden komt, waren wij behoorlijk verkleumd toen we weer thuiskwamen. Dus een flinke bak warme thee en nu ligt Sabine lekker in bed een suske en wiske te lezen en zit ik even lekker warm te worden in de kelder.

De kerk in Brixen is trouwens zeker een bezoekje waard als je eens in de buurt bent. En als je het dan ook koud hebt gekregen, mag je bij ons een glaasje schnaps komen halen.
Prosit!

2 Comments:

At 21 augustus, 2005 22:38, Anonymous Anoniem zei....

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
At 21 augustus, 2005 22:39, Anonymous Anoniem zei....

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home