In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 21, 2005

een halve meter nieuwe sneeuw

Vannacht heeft het een leuk tijdje gesneeuwd, daardoor lag er vanochtend een kleine dertig centimeter nieuwe sneeuw. Nu heeft het de hele dag ook nog gesneeuwd, het ene moment meer dan het andere, maar ook daardoor is er een flinke laag bijkomen.

Alles bij mekaar een goede halve meter nieuwe sneeuw, heerlijk.
We hebben de kinderen vanochtend lopend naar school gebracht en het grote glibberen was daarmee begonnen. Het eerste sneeuwlaagje ligt al vastgevroren op de stoep en is daardoor spekglad. Paul en ik hebben dan ook afgesproken dat voorlopig 1 van ons 2 's ochtends met Sabine mee naar school loopt, of ze nu met een vriendje meeloopt of niet. Nu rijden de meeste automobilisten nog niet zo heel hard, maar dat gaan ze straks gewoon weer doen als ze aan de sneeuw gewend zijn dus het blijft gevaarlijk.

Verder hebben we vandaag al een aantal keer onze ingang schoongeschept. Niet dat er veel sneeuw ligt, maar we willen niet dat we vlak voor de huisdeur ons nek breken door de gladheid.
Vanmiddag ook heerlijk met de kinderen buiten gespeeld. Sabine is al begonnen met het fabriceren van een sneeuwhut. Elke ochtend komt er een boer met trekker langs die onze plaats schoonschuift en dat wordt natuurlijk een magnifieke stapel sneeuw waar je een prachtig huis van kunt maken.
Nu stelt het nog niet veel voor, maar we kunnen ons voorstellen dat het in de loop van de winter een prachtig geheel gaat worden. Natuurlijk hebben Paul en de kinderen ook nog even geprobeerd of de slee het goed doet bij ons van de oprit af (en jawel, het werkt), terwijl ik hard bezig was met het maken van de warme maaltijd, want die gaat er wel in na zo'n middag buiten spelen.

De kinderen zijn op tijd weer hun bed ingedoken, helaas is het slapen momenteel een probleem, ik heb op dit moment nog 2 wakkere kinderen. Dat wordt morgenochtend weer een ellende om ze eruit te krijgen....