In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, november 17, 2005

Besuikerde bergen


Vanochtend werden we wakker met mooi besuikerde bergen. En daar kwamen de kriebels alweer. Och, wat is dat toch heerlijk. De lucht is na zo'n sneeuwbuitje zo heerlijk koud en vol met zuurstof, zaaaaaaalig.
Vandaar dat we ook hebben besloten om vanmiddag met de kinderen een stukje de berg op te gaan. Helaas moesten we een heel end, maar gelukkig hadden we de auto van Frans en Gonnie kunnen lenen zodat we die voor dat schone doel konden misbruiken.
We hebben onze handen flink koud laten worden door de sneeuwballen die we hebben gemaakt en moe maar voldaan kwamen we na een goed uur weer terug.





De auto weer bij Frans en Gonnie gebracht en daar nog een bakkie gedronken, terwijl we aan de praat waren geraakt met Henk en Jan, 2 nederlanders die ook hun domicilie in Brixen hebben gekozen.
Nog wat nuttige opmerkingen gekregen over ons visitekaartje (vooral de lay out, tja er zaten daar 2 professionals en wij zijn dat niet....) waar we bij de volgende druk rekening mee kunnen houden.

Toen weer snel naar huis, want Sabine had weer een flinke hoeveelheid huiswerk die ook nog afgemaakt moest worden. Ze was al wel een goed half uur bezig geweest voordat we weggingen, maar daarna kon ze nog een flink uur aan de slag. De hoeveelheden huiswerk hier zijn echt walgelijk, maar goed het is nu eenmaal zo.

Vanavond passen we weer op Linda en Lydia voor een extra zakcentje, want Anita en Herman waren uitgenodigd om bij Stanglwirt te komen eten. Wij mogen daar op hun kosten binnenkort ook nog een keer heen, als dank voor de oppas toen Lydia en Anita in het ziekenhuis bivakkeerden. Hartstikke leuk toch?

Verder heeft Paul nog een draadloos access point gekocht, zodat hij met de laptop ook eens boven of in de tuin kan gaan zitten werken. Het werkt als een trein, dus nu zit hij lekker boven en ik in de kelder (snif, snif).
Tot zover de update van vandaag. Wij hebben de eerste sneeuw in ieder geval lekker meegekregen. Joepie!