In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 14, 2005

eindelijk weer fitnessen

Ik wist niet dat ik het ooit nog eens zou gaan zeggen, maar ik mocht vandaag dan eindelijk weer gaan sporten! Vorige week ging het niet wegens slaapgebrek, extra kinderen en ongesteld, maar nu kon het dan weer.
Het was vanochtend wel flink druk in de sportschool, ik hoop toch eerlijk gezegd dat dat niet de nieuwe trend is, want dan vind ik het een stuk minder. Ik moest bij 1 apparaat gewoonweg wachten. Ik heb een schouderoefening tussendoor gedaan omdat er 2 mensen voor me stonden te wachten, dat heb ik tot nu toe nog nooit meegemaakt.

Thuisgekomen snel een groenten/viscurry in mekaar gekookt met basmatirijst, want om 13.00 uur moest Paul weer klaarstaan om de satellietschotel van Massimo en Claudia te installeren. Dat heeft nog heel wat tijd gekost, want het bleek dat hij alle kabels nog moest trekken, de schotel nog moest installeren en de hele reutemeteut erbij. Verder klopte er ook nog iets niet met de instellingen waardoor hij morgen weer die kant op moet om het zaakje verder af te maken. Voordeel is dat het een inkomstenbron is, nadeel is dat Paul zo natuurlijk niet alle uren kan rekening. Hij is vandaag al 5 uur bezig geweest en dan morgen nog, dat wordt dan een erg dure aangelegenheid. Maar goed, dat geeft niets goodwill is ook belangrijk en het zijn erg potentiële klanten voor de afname van een homepage dat vinden we minstens net zo belangrijk.

Ik ben vanmiddag bezig geweest met wat administratieve zaken voor Computer Total en verder heb ik weer een flinke strijk weggewerkt.
Toen was het alweer zowat half vijf en moest ik alle kinderen (Sabine, Joris en Linda) bij mekaar trommelen om alles klaar te maken voor het Sint Maartenfeestje van de peuterspeelzaal. Het was erg koud en we moesten best een tijdje wachten totdat de juffen riepen dat we in een kring om de boom heen moesten gaan staan.
Er werd een Sint Maartenliedje gezongen en daarna was er thee, limonade (daarvan is volgens mij door niemand wat gedronken) en wat lekkere hapjes. Zo tegen half zes, kwart voor zes zijn wij alweer naar huis gegaan want Joris voelde zich ellendig van de kou. Hij was namelijk zo eigenwijs geweest dat hij geen handschoenen en muts aanwilde en dat wreekte zich meteen. Voor mij trouwens wel een gelukje want ik had ook m'n verkeerde jas aangetrokken, waardoor de kou bij mij ook goed naar binnenkwam.

Avondeten hebben we eigenlijk niet gedaan. We hebben een flinke beker warme chocolademelk gedronken en een berliner bol gegeten en zijn gewoon even lekker warm geworden.
Daarna hebben de kinderen nog wat gespeeld, om half zeven kwam Paul ook thuis en om kwart over zeven hebben we ze naar bed gebracht. Joris moest steeds zo huilen, hij was ook zo moe en ook Sabine zag bleek van moeiigheid.

Paul is nu weer hard aan het werk voor het bedrijf en ik zit met een glaasje trockenbeerenauslese 2002 (heeeeeeeel zoet) naast een draaiende droger. Lekker warm hoor.