In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, november 16, 2005

Opdrachtje?

Vanochtend om half acht vertrok Sabine weer slaperig naar school en om ongeveer kwart voor acht volgden Paul, Joris en ik.
Paul om naar het gemeentehuis te gaan en ik bracht Joris naar school, anders zou Paul te laat komen op z'n afspraak en dat is de eerste keer natuurlijk niet netjes.
Terwijl ik weer terug naar huis wandelde haalde een manspersoon mij in. Paul! Die was dus binnen 10 minuten klaar geweest. Dat is maf!
Wij hadden van onze informant begrepen dat ze nog helemaal in de beginfase zaten van het project, maar het blijkt dat ze het al vrijwel rond hebben! Er is al een software pakket uitgezocht, maar ze hebben ook hardware nodig en daarvoor mag Paul een offerte opmaken.
Hij is vandaag dan ook hard bezig geweest met zich inschrijven bij allerlei groothandels en met het opvragen van het UID nummer (belastingnummer) bij het Finanzamt. Dat laatste is helaas niet gelukt, want toen ze hebben teruggebeld was er bij ons niemand thuis helaas. Paul was weer aan het klussen bij Joost en ik was met Joris naar het postkantoor om nog snel wat brieven op de bus te doen.

Nu moeten we dus gaan zorgen dat we zo snel mogelijk een offerte richting gemeente huis krijgen en Paul zorgt ook nog dat hij voor ze uitzoekt of het programma echt goed genoeg is voor wat ze willen. Krijgen ze er nog wat gratis advies bij van ons, je weet nooit wat ze in de toekomst nog voor ons hebben en de hele gemeenteraad zit vol met ondernemers dus meteen gratis reclame voor ons bedrijfje.

Ik ben weer fanatiek gaan sporten en heb m'n trainer Marko (Markgo op z'n tirools) nog even geplaagd met het feit dat ik niets was afgevallen en ook m'n vetpercentage geen positiever getal liet zien. Hij begon natuurlijk meteen met zich te verdedigen dat dat was omdat ik een vrij licht trainingsprogramma heb in verband met m'n onderrug en bekken blablabla, hihi ik krijg mensen zo makkelijk op de kast hè. Ik heb 'm ook verteld dat het een geintje was en dat ik me wel degelijk beter voel dus dat ik niet van plan ben om te stoppen.

Vanmiddag was ik naast Joris gaan liggen om hem in slaap te krijgen (hij viel zowat boven z'n bord in slaap, maar wilde natuurlijk niet naar bed) en toen ik zelf om tien over drie weer wakker werd was Joris er alweer uit. Oepsie!

Toen zijn Joris en ik nog even lekker rustig naar het postkantoor gelopen en toen we thuis waren, kwam Paul ook al snel weer thuis en om vijf uur stonden ook de buurmeisjes alweer voor de deur.

Na het eten waren de kinderen nog even gaan spelen en net toen ik thee voor de hele meute wilde gaan zetten, kwam zowaar de buurman op tijd thuis om de kinderen in bed te doen. Toen hebben wij als gezinnetje ons kopje thee gedronken en wonder boven wonder had Sinterklaas gezorgd dat wij toch nog een beetje met de sint stemming in NL mee konden doen door een grote zak kruidnoten in huis te leggen.
Groot feest natuurlijk voor de kinderen (en voor ons, wat zijn die dingen toch lekker). Nu nog zorgen dat de zak nog 2 dagen meekan en dan ben ik tevreden.

Straks nog even een rekening in mekaar zetten voor het werk dat Paul voor Massimo heeft gedaan en dan zit het er weer op voor vanavond.
De wasmachine staat ook al lekker te draaien, straks de droger nog en dan zijn we ook weer bijna bij op dat gebied.
Vannacht gaat het misschien sneeuwen, op het nieuws hebben ze gezegd dat de sneeuwgrens flink gaat dalen dus we hopen op een witte berg. Mocht dat morgenmiddag nog liggen dan gaan we na schooltijd snel omhoog om daar onze broodjes te eten en een beetje met de sneeuw te spelen. We duimen er hard voor.